Profesorii și studenții apără statul de drept!

Practicile discreționare în conducerea României au fost restaurate prin adoptarea de către Guvernul României a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 13/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal și a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală.

Trăim ceea ce se numește tirania majorității: celor care nu sunt de acord cu propunerile guvernului nu li se oferă decât opțiunea emigrării sau a izolării. Majoritatea aceasta nu este nici măcar majoritatea românilor, ci o majoritate procedurală pe care o exploatează niște elite politice, pentru a-și promova interesele personale. Nimeni dintre noi nu este la adăpost, aceste măsuri sunt pentru infractori, nu pentru cei care respectă legile statului. Aministia și grațierea sunt într-adevăr miza de moment, dar în numele Programului De Guvernare, deja a început destructurarea instituțiilor care funcționează, de exemplu consiliile consultative pentru Ministerul Educației, unde cel mai cunoscut este CNATDCU.

Puterea actuală poate modifica ORICE, ORICÂND, ORIUNDE, nimic nu mai este de neatins.Nu ne permitem să rămânem divizați de ideologii, doctrine sau opțiuni de politici, miza este drumul spre normalitate.

Studenții sunt în stradă, profesori sunt în stradă, românii cinstiți sunt în stradă — ultima redută împotriva exercitării abuzive a puterii.

Cerem abrogarea Ordonanței de Urgență nr. 13/2017 și respectarea statului de drept, în toate expresiile sale constituționale, considerându-le condiții fundamentale pentru viitorul nostru comun, pentru viitorul educației.Ne angajăm să protestăm pașnic, civilizat și vom cere tuturor să respecte modul în care ne manifestăm nemulțumirea și furia!Ne angajăm să le explicăm oamenilor situația în care ne aflăm!

În România educația este în continuare un privilegiu, nu o realitate, acum este datoria noastră să fim dascăli mai ales în afara școlilor!