Piata Unirii Oradea / Nagyvarad fotere

Petiție

Spune NU reabilitării Pieței Unirii din Oradea cu un proiect atribuit prin încredințare directă și asumat fără dezbatere publică.

Primăria a aruncat la gunoi proiectul de reabilitare al Pieţei Unirii, atribuit prin licitație publică in 2010, pentru care a plătit 70.000 euro.
Viceprimarul Mircea Mălan a prezentat marţi (18.06.2013), în premieră, un nou proiect de reabilitare, total diferit deşi l-a numit doar o revizuire a celui vechi. Noul proiect a fost atribuit prin încredinţare directă pentru doar 15.000 euro. Viceprimarul, invocând criza de timp, nu a mai supus dezbaterii publice noul proiect, „deoarece a mai fost o dată dezbătut şi revizuit”. DOAR cel vechi a fost dezbătut şi revizuit.... cel nou a „apărut” marţi 18.06.2013 şi peste doar două zile , joi 20.06.2013, proiectul a fost deja votat, adoptat şi asumat de Consiliul Local cu o largă majoritate.

Un proiect de o asemenea anvergură NU trebuie atribuit prin încredințare directă! Directiva Europeană 2004/18/CEE indică concursul de arhitectură ca cea mai bună procedură de achiziție publică pentru asigurarea calității, performanței, transparenței şi sustenabilității când este vorba de lucrări cu caracter public sau cu implicații asupra spațiilor publice şi comunității.
Un proiect de o asemenea anvergură NU trebuie asumat de municipalitate fără dezbatere publică! Chiar este ilegal! Beneficiarul direct al unei asemenea investiții este întreaga comunitatea şi NU doar aleşii locali !

Această petiție este independentă politic. Ea reprezintă dorința comunității pentru un spațiu public de calitate care să fie în acelaşi timp vocea trecutului, prezentului şi viitorului acestei comunități, care sa o ancoreze în istoria culturală a spațiului în care trăim.

Spațiul public este spațiul tuturor situat mai presus de proprietatea fiecăruia !!!

Petíció

Mondj NEMet arra, hogy a Polgármesteri Hivatal közvita és a hivatalos közbeszerzési procedúra nélkül újítsa fel Nagyvárad főterét.

A városháza a szemétbe dobta a 2010-ben közbeszerzés által engedélyezett felujítási tervét a főtérnek, amelyre már 70.000 eurot kifizetett.

Mircea Mălan alpolgármester kedden (2013.06.18) mutatta be először a főtér felújításának legújabb tervét, amely teljesen különbözik a régitől, habár azt allította, hogy csak egy átjavított verzió. Az új terv 15.000 euroért közbeszerzési procedúra nélkül lett odaitélve egy tervező cégnek. Az alpolgármester időhiányra hivatkozva nem vetette közvitára a tervet, “mert az első már meg volt vitatva”.

CSAK az első volt közvitára bocsájtva és ellenőrízve...az új kedden (2013.06.18) “jelent meg” és két nap alatt meg is szavazta a városi tanács.

Egy ilyen fontosságu tervet tilos közvetlenül a hivatalos eljárás nélkül egy kiválasztott cégnek odaitélni. Az Európai Parlament 2004/18/EK irányelve kimondja, hogy abban az esetben, ha egy építési beruházás nagy mértékben változtat egy közterületen, a közbeszerzési szerződés odaitélése egyértelmüen müépitészeti versenypályázaton keresztül történjen.

Egy ekkora horderejü tervet NEM szabad közvita nélkül odaitélni. Egy ilyen befektetés a közösség tulajdona és NEM a helyi képviselőké.

Ez a petíció politikailag független. A köz akaratát képviseli egy élhetőbb Nagyváradért.

A közterület mindenki tulajdona!!!

Piata Unirii Oradea    Contactați autorul petiției