SCHIMBAREA CONDITIILOR NEACCEPTABILE DE LA CONSULATUL ROMAN DE LA ROMA

Aceasta  petitie este adresata Ministerului Afacerilor Externe si Ministerului Finantelor

Scopul – atragerea atentiei institutiilor competente pentru schimbarea conditiilor neacceptabile in care sunt primiti si tratati romanii care apeleaza la serviciile consulatului de la Roma  din Via Del Serafico’ 69-75, Roma.

1 - spatiul in care trebuie sa astepte persoanele:

- Daca nu suntem tinuti sa asteptam in afara consulatului, in strada (vorbim de  cca 150  de persoane in fiecare zi),intr-un cartier rezidential (unde cu siguranta deranjam pe cei ce locuiesc  ) unde cu siguranta nu oferim o imagine tocmai pozitiva comunitatii romanesti, care deja sufera de un deficit in acest sens,  suntem bagati in curte unde spatiul este sufocant pentru atatea persoane. Tratamentul precum animalele  este rusinos din partea unei institutii a statului Roman. Foarte multe persoane vin de departe, cu trenurile, cu autobuzele adesea cu copii mici sau chiar cu probleme de sanatate, ajung la Roma deja extenuati si sunt inghesuiti in acel spatiu redus de care dispune consulatul Roman , rugandu-ne la Dumnezeu sa nu ploua.

2 - organizarea:

- Nu sunt predispuse  numere de ordine, deci se sta la rand inghesuiti sau chiar impinsi , adesea au fost cazuri in care unele persoane s-au simtit rau sau chiar au lesinat.

- Nu este un numar de telefon dedicat doar programarilor, tinand cont ca nu toti au posibilitatea sa faca programari online. La numerele de telefon deja existente adesea nu raspune nimeni.

- Nu sunt suficiente  ghisee si nu este suficient personal, suntem foarte multe persoane  care apeleaza la serviciile consulare cu probleme mai mult sau mai putin grave care  trebuie sa astepte cate doua ore la fiecare ghiseu.  Chiar si pentru procedurile cele mai simple trebuie sa faci trei randuri la trei ghisee intr-un spatiu minuscul pentru cantitatea de persoane existente

-Nu exista un ghiseu dedicat doar pentru: persoanele in varsta , persoanele cu handicap, femeile gravide sau cu copii mici.

-Personalul trebuie sa sa fie amabil cu toti indiferent de gradul de scolarizare al fiecaruia , orice functionar public este platit pentru a indruma persoanele spre obtinerea  serviciului dorit  , nu este o favoare pe care o face la ghiseu.

3 - timpul  de asteptare si preturile :

-Este penibil ca in 2014 cand tehnologia este atat de evoluata (internet si bazele de date online) trebuie sa se astepte atat de mult pentru a avea un document. Poate pot fi justificate preturile atat de ridicate  daca servicile consulare ar fi  impecabile, daca consulatul de la Roma ar avea conditii la nivel European si nu ale unui sat pierdut de lume.

NU DORIM ALTCEVA DECAT EFICIENTA TINAND CONT CA SI NOI CONTRIBUIM LA CRESTEREA ECONOMIEI ROMANESTI

Semnat

Scrisoare deschisă domnului Ministru de Externe, Titus Corlăţean