Petitie pentru ramanerea in satul Dereneu a preotului paroh Marin Florin care a ingrijit locasul Sfant si slujit timp de 27 ani.

Țipete și cuvinte grele s-au auzit în curtea bisercii din satul Dereneu, raionul Călărași. Scandalul ar fi început cu noaptea în cap, după ce mai mulți preoți și săteni au dat năvală în curte, furioși că lăcașul nu mai aparține Mitropoliei Moldovei, ci Mitropoliei Basarabiei. Cu toate acesta, nu este clar de ce enoriașii și-au manifestat mânia abia acum, întrucât biserica se află în subordinea mitropoliei Basarabiei încă de la începutul anului trecut.

Preotul satului, Florin-Marin oficiaza slujbe la biserica din Derenu de 27 de ani. Spune ca a decis să se mute la mitropolia Basarabiei, pentru că cea a Moldovei îl jupuia de bani. Acum însă se plânge că primește amenințări. „Foarte multe amenințări și telefonice, și verbale. Ca voi fi omorât, voi fi dat în Prut. Până acum nu am avut nici o problemă, a fost cel mai bun preot, cel mai corect. Cum am aderat la Mitropolia Mamă, haideți să-l fugărim. Mi-am găsit pacea, nu ne mai impune să le dăm sume de bani în fiecare luna. Dacă pui plicul cu bani și-l dai în fiecare lună protopopului să-l ofere episcopului atunci ești cel mai bun preot în fața lor.”

In data de 5.03.2018 enoriasii din Dereneu, Calarasi nu-si pot gasi linistea. Dupa ce s-au certat ieri la usa bisericii, astazi ei au spart lacatul si au instalat altul nou. Ulterior au incuiat usa si nu au lasat pe nimeni sa intre in interior. Acestia sunt suparati ca preotul a trecut de la Mitropolia Moldovei la cea a Basarabiei.

___________________

Familia Marin face apel la toti locuitorii satului si din diaspora sa ne sustine in aceasta incercare grea a vietii.
________
O mana de oameni si cativa reprezentanti ai Mitropoliei Moldovei au decis ca preotul Marin Florin care slujeste in acest sat de 27 de ani impreuna cu familia acestuia care in tot acest timp au incercat sa creeze un coltisor de Rai in satul Dereneu, sa fie dati afara.
________
Facem apel catre toti locuitorii satului Dereneu si din diaspora sa ne sustina.

Marin Justinian    Contactați autorul petiției

Adresa dvs. de email nu va fi publicată pe site-ul nostru. Cu toate acestea, autorul petiției va putea vedea toate informațiile furnizate în acest formular.