Petitie pentru modificarea Ordinului de Pescuit 2016

Deschid o petitie publica împotriva Ministerului Agriculturi de a include in Ordinul de Pescuit pe 2016 Federaţia Română de Pescuit Sportiv ca unic for de reprezentare al asociaţiilor de pescari sportivi legal constituite la nivel naţional!

Premergator acestei petiții am depus o adresă direct la Cabinetul Ministrului Achim Irimescu, prin care aduc la cunoștința acestuia urmatoarele:

- Acesta federatie NU reprezintă cu nimic marea masă a pescarilor de competiție din Romania

- CIS (Certificat de Identitate Sportiva) federatiei de apartament a fost obtinul în urma unui proces cu Ministerul Tineretului si Sportului.  MTS a fost obligal sa-i acorde CIS cu toate ca acesta federatie nu respecta cerintele acordării unui CIS.

– Dupa obținerea CIS federatia a inceput nenumarate amenintari al adresa pescarilor de competitie din Romania.

- În luna octombrie 2014, urma să se desfăşoare în România Campionatul Mondial de pescuit la Crap, pe lacul Corbu. Federatia de carton a declarat în mod public că va împiedica prin toate mijloacele, inclusiv prin plângeri penale, iar Campionatul Mondial de Crap din Romania NU s-a mai organizat .

- Federatia isi arogându-şi detinerea de drepturi exlusive asupra sintagmei de “campionat national”, odata cu recunoasterea de catre MTS, deşi niciun text legal nu îi conferă astfel de drepturi. Ba mai mult decât atât, AGVPSR detine aceste denumiri ca marci inregistrate la OSIM (informatii publice pe http://www.inregistrare-marci.ro/marci/index.php).

- Federatia a actionat in justitie asociaţia Liga Română de Spinning - in calitatea acestuia de organizator al Campionatului National de Pescuit cu momeli artificiale de pe mal al LRS, cerând ca pe calea ordonanţei preşedinţiale instanţa să ne interzică a mai face sport pe plan intern şi a mai participa la competiţii sportive internaţionale în numele României. Actiunea a fost respinsa (cu Sentinta Civila 5861 pronuntata definitiv in data de 14.05.2014, anexata) obligand federatia sa ne despăgubească 3.000 RON cheltuieli de judecata.

- Aceiasi federatie, reprezentata de Stefan Popescu a încercat dizolvarea asociaţiei Liga Română de Spinning pe motiv că organizează fără autorizaţie Campionate National de Pescuit Sportiv cu Momeli Artificiale. Acţiunea a fost respinsă prin Încheierea de şedinţă nr.69/20.VI.2011, pronunţată de Judecătoria Buftea.

- Stefan Popescu, in calitate de presedinte al federatie a ameninţat în repetate rânduri pescarii din lotul national selectat de AGVPSR şi LRS, atât verbal cât şi în scris, inclusiv pe subsemnatul in calitate mea de capitan al lotului, ca ne va face plângeri penale pentru uzurpare de calitati oficiale, cu toate ca este evident că noi nu ne prelevam de calitatea de functionar public, asa cum o cere textul legal care incriminează respectiva infracţiune. Prin acest santaj, încercând să ne supună unor presiuni psihice, preşedintele federaţiei sportive incercă sa ne împiedice să participăm la totate campiontale mondiale, competii la care ne câştigam dreptul de participare printr-un campionat national anual.

Contrar scopului pentru care s-a constituit ca structură sportivă, federatia nu organizează campionate nationale oficiale de pescuit sportiv la cele şase probe sportive prevăzute în propriul statut: pescuit la crap, pescuit la rapitori, pescuit staţionar, pescuit cu musca artificială, pescuit marin şi casting.   Deşi s-a constituit în luna martie 2011, federaţia a organizat doar două concursuri de pescuit staţionar, lipsite de anvergură şi cu participare redusă. În cei patru ani de existenţă, Federaţia Română de Pescuit Sportiv nu a reuşit să organizeze niciun campionat de pescuit sportiv cu mai mult de o etapa, oficial sau neoficial, la crap, la rapitori, cu musca artificială, pescuit marin sau casting! S-a străduit în schimb, din răsputeri, să împiedice pe alţii să o facă.

Cateva detalii despre cine este Liga Romana de Spinning, experienta si rezultatele acesteia in decursul aniilor anterior. Scopul Ligii Române de Spinning il reprezinta coordonarea si organizarea unor competitii de pescuit sportiv a rapitorilor cu naluci artificiale (spinning) pentru selectarea loturilor reprezentative si a campionului national precum si delegarea acestor loturi reprezentative la competitiile internationale desfasurate sub egida FIPSed–CIPS prin AGVPS. In aprilie 2006, la Darvari, 74 de visatori puneau bazele actualului Campionat Naţional de Spinning. Timp de 9 editii (2006 – 2015) s-au imbunatatit regulamente, s-a urmarit largirea masei de selectie a lotulurilor naţionale prin atragerea de noi sportivi in competitii si s-a asigurat cresterea calitatii organizarii competitiilor. Dupa noua ani de pionerat competitia nationala de spinning se poate mandri cu urmatoarele rezultate: - 60 de concursuri nationale organizate in toata tara - In anul 2015 Romania se situa pe locul 1 Mondial la general, istoric. - Locul 2 pe natiuni la Campionatul Mondial de Pescuit – spinning din barca, Italia (2011) - Locul 2 pe echipe la Campionatul Mondial de Pescuit – spinning din barca, Italia (2011) - Locul 2 pe echipe la Campionatul Mondial de Pescuit – spinning din barca, Ucraina (2012) - Locul 4 pe natiuni la Campionatul Mondial de Pescuit – spinning din barca, Ucraina (2012) - Locul 4 la Campionatul Mondial de Bass, Italia (2008) - Locul 4 la Campionatul Mondial de Spinning din Barca, Lituania (2010) - 3 cupe mondiale cucerite de loturile nationale (2007 si 2009) - 300 de sportivi legitimati in cele 17 cluburi membre

Lucian Constantin    Contactați autorul petiției