Petitie pentru eliminarea limbii si literaturii romane din materiile de bac pe profil real

Prin aceasta ne adresam Ministerului Educatiei Nationale :

Dorim sa ne adresam unei probleme foarte importante : elevii de la clasele pe profil real sunt obligati sa invete si sa memoreze lucruri complet inutile pentru carierele pe care acestia doresc sa le urmeze in viitor . Nu dorim sa excludem importanta cunoasterii si vorbirii unei limbi corecte din punct de vedere gramatical , dar testarea abilitatilor unor oameni cu inclinatii inspre sfera stiintelor aplicabile de a gandi abstract si obligarea acestora la comentarea din punct de vedere artistic al unor opere literare este complet ilogica si incorecta .

"Romana este limba poporului tau si trebuie sa o studiezi." Este adevarat , dar precum elevii de pe profil uman nu sustin proba la matematica (o limba universala , folosita nu doar de un popor , ci de intreaga populatie a Pamantului) , ar fi complet normal ca nici elevii de pe profil real sa nu sustina proba la limba si literatura romana la bacalaureat , si in schimb sa fie lasati sa se axeze pe materiile care le vor fi de folos in carierele pe care acestia doresc sa le urmeze.

Prin semnare, autorizez pe Amadeus Feder să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.