Petitie mobilizare si monitorizare elaborare legislatie cai Delta

Problema rezolvarii situatiei cailor din Delta Dunarii treneaza de mult timp, fara a fi solutionata la nivel legislativ prin acte de reglementare corespunzatoare. Opiniile sunt impartite : protejarea vegetatiei impotriva cailor, prin eliminarea lor; delimitarea unor teritorii speciale pentru conservarea acestora in ele; selectarea unui nucleu de specii sanatoase si abatorizarea tuturor celor afectate de anemia infectioasa ecvina, s.a.m.d. Pana in momentul de fata, au avut loc intruniri, cu rezultate doar pe hartie. ONG-urile (Vier Pfoten Romania, World Wide Fund for Nature) au reactionat la abuzurile sesizate impotriva cailor, prin actiuni de ajutorare, sau de oprire a utilizarii lor pentru abatorizare. Exista elaborate si propuneri pentru o legislatie focalizata pe aceasta problematica, dar parerile sunt impartite, functie de expertiza fiecarei autoritati. Si de aceea procesul legislative ramane blocat.

Avand in vedere cele mentionate, Asociatia pentru Dezvoltare Durabila a Deltei Dunarii a initiat o campanie de advocacy impreuna cu Academia de Advocacy Timisoara, pentru urgentarea si monitorizarea procesului legislativ aferent problematicii in cauza. Strangerea de semnaturi nu este un raspuns cu impact exclusiv cantitativ, ci de confirmare din cat mai multe surse a realitatii urgentarii elaborarii acestei legislatii. Si de motivare a autoritatilor decidente pentru mobilizare eficienta.

Raspunsul depinde si de fiecare dintre noi, chiar daca nu ne cunoastem: dorim acelasi rezultat.

Vlad Anastasiu    Contactați autorul petiției