Petitie impotriva petitiei de modificare barem EN 2012 rom.

Consideram ca petitia http://www.petitieonline.com/revizuire_barem_proba_romana_en_2012_sesiunea_25_iunie_2012 nu isi are rostul, intrucat propozitia subordonata din fraza respectiva este clar subiectiva.

In primul rand,  in baremul oficial, varianta corecta este c. Subiectiva.

In al doilea rand, pentru a obtine o propozitie sub. predicativa, elevii au schimbat topica frazei, ceea ce este incorect, intrucat se cerea analiza enuntului oferit.

De asemenea, statisticile arata ca 99,7% din profesorii de limba romana din judetul x(ni s-a cerut sa pastram anonim numele judetului respectiv) afirma ca propozitia subordonata este subiectiva. Astfel, opinia unora care isi doresc sa creada ca subordonata este predicativa doar de dragul elevilor ofticati si lipsiti de puterea de a isi recunoaste greseala este irelevanta, intrucat acesti oameni sunt subiectivi(asta in cazul in care pur si simplu nu prea sunt capabili sa faca o analiza corecta...).

Asadar, in cazul acestei fraze, se tine cont de topica(subiectul sta inaintea predicatului). Cazul de topica fixa(invatat de elevi in cadrul lectiilor despre Propozitia subordonata subiectiva...sau cel putin, se presupune ca e invatat...) se aplica in cadrul acestei analize.

Avand in vedere aceste argumente, noi sustinem baremul oficial si contestam petitia ce doreste revizuirea acestuia, intrucat nu este corect sa se puncteze o varianta gresita. Asadar, din respect pentru elevii care au fost capabili sa identifice propozitia respectiva, consideram ca baremul nu trebuie modificat si le sugeram celor care au gresit sa se apuce de invatat si sa se lase de petitii....

Dragii mei, daca era examen la mate si la intrebarea "Cat face 2+2 ?" majoritatea elevilor ar fi raspuns "5", si s-ar fi facut petitii pentru modificarea baremului, pe motivul ca a fost dificil si ca elevii au fost indusi in eroare, credeti ca s-ar fi modificat baremul? Ei bine, evident ca nu, pentru ca 2+2= 4 toata ziua. Este exact aceeasi situatie si in cazul frazei de la examenul de astazi....asadar, va rugam frumusel sa semnati petitia impotriva petitiei de revizuire a baremului de la proba de lb romana din cadrul examenului national de pe 25.06.2012.

NEWS NEWS NEWS:

"

Avand in vedere modificarea baremului de corectare noi, cei 42% din elevii  care au raspuns corect la subiectul al II-lea, A-3 "subiectiva" la proba de limba şi literatura română din cadrul examenului de Evaluare Naţională, il rugam pe Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Marian Pop sa ne acorde 6 puncte in plus sau sa nu ni se considere o alta greseala, in cazul in care aceasta exista!

Ne consideram nedreptatiti, deoarece este vorba de un examen prin care este decis viitorul nostru. Si pentru o sutime este posibil sa ne pierdem locul meritat la Liceul dorit.

Domnule Ministru, la presiunea strazii si a mass-mediei ati deschis Cutia Pandorei! Ati creat precedentul! Din acest moment prin re-coretarea lucrarilor incalcati flagrant legislatia Romaniei! Ce exemplu dati dumneavoastra viitorilor cetateni, acesti aspiranti la un liceu?

In comunicatul dumneavoastra de presa lipseste sanctiunea care va fi aplicata celor 240 de cadre didactice care timp de 6 luni  nu au fost in stare sa elaboreze subiectele si baremele corecte si neinterpretabile."

Opinia altor elevi revoltati.

Un anonim vesel    Contactați autorul petiției