Petitie de sustinere a profesorului Miu Gheorghe

Stimate Domnule Ministru,

Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice

Str. General H.M.Berthelot,Nr.28-30,Bucuresti

Prin aceasta petitie doresc sa-mi exprim dezacordul cu privire la inlocuirea mea,prof. Miu Gheorghe, din functia de director al Scolii Gimnaziale Nr.1,comuna Padina,judetul Buzau,cu prof. Bratu Sergianin, de la 1 septembrie 2016,in urma unui memoriu depus de profesorul Bratu Sergianin,sustinut de primarul localitatii Chirita Ionel,la care se adauga alte 11 cadre didactice printre care se numara sotia primarului si nasii acestuia de cununie,actiune care reprezinta o razbunare personala cu aura de decizie politica din partea domnului Chirita Ionel, care a fost secretarul scolii pana in iunie 2016,data la care a fost ales primar al comunei Padina din judetul Buzau.

Comunitatea locala nu inseamna doar un primar razbunator,frustrat datorita pregatirii sale intelectuale si rudele sale din scoala.Comunitatea locala inseamna: personalul scolii in totalitate,parinti ca beneficiari ai actului de educatie,toti cetatenii comunei Padina,care trebuie ascultati.

Numirea domnului Bratu Sergianin ca director induce suspiciuni,aceasta numire purtand in mod suspect girul Sindicatului Invatamantului Preuniversitar Buzau,unde relatiile dansului sunt excesiv de familiale.

Profesorul Bratu Sergianin este strain din toate punctele de vedere de comuna Padina,fiind transferat de un de zile la aceasta scoala,in conditii controversate si obtinand de curand o schimbare a domiciliului in Padina.

Consider ca este o grava eroare aceasta decizie de inlocuire a mea din functia de director,avand in vedere ca nu sunt inscris in niciun partid politic,am fost un om al scolii,am un master in management educational si m-am straduit sa devin un profesionist in domeniul educatiei,am fost devotat scolii si comunitatii in care m-am nascut si m-am format,coordonand Scoala Gimnaziala Nr.1 Padina cu competenta si profesionalism din decembrie 2008 si pana in prezent.

Decizia de inlocuire a mea din functia de director al Scolii Gimnaziale Nr.1 Padina implica si un alt paradox si suspiciune si anume-in iunie 2016,cu nici doua luni in luna,acelasi Inspectorat Scolar Judetean Buzau care ma inlocuieste acum,mi-a acordat gradatie de merit,recunoscandu-mi performantele pentru activitatea de director timp de 7 ani. De precizat ca atunci actualul primar,Chirita Ionel,era inca secretar al scolii,pentru ca nu isi luase functia in primire dupa alegerile din 5 iunie 2016.

Pe aceasta cale imi exprim speranta ca institutia dumneavoastra va reveni si va analiza in mod obiectiv numirea directorului Scolii Gimnaziale Nr.1 Padina pentru anul scolar 2016-2017.

Astfel,eu,prezentul petitionar,va solicit urmatoarele:

- revenirea asupra deciziei de inlocuire a directorului scolii pana la organizarea concursului pentru functia de director;

- analiza atenta si obiectiva/ancheta a neregulilor semnalate de catre mine in memoriul personal depus la ISJ Buzau,dar si la Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice,reflectand punctul de vedere cu privire starea creata in scoala de grupul contestatar in perioada 2008-2016;

-depolitizarea scolii,inclusiv a sindicatului, si consultarea cu privire la problemele institutiei de invatamant a parintilor ca beneficiari indirecti ai actului de educatie,a comunitatii locale in totalitate.

Cu stima,

prof. Miu Gheorghe