Petitie a asistentilor personali din Bucuresti privind voucherele de vacanta 2018

Tichete-de-Vacanta.jpg

Va aducem la cunostinta ca prin programul de guvernare 2017—2020, Guvernul României s-a angajat ca toţi salariaţii din sistemul public sa beneficieze de indemnizaţie de vacanţă sau primă de vacanţă, după caz, sub forma unui voucher de vacanţă egal cu valoarea salariului minim brut din acel an. Conform OUG nr.8/2009 impreuna cu Legea nr.94/2014 si OUG nr.46/2017 cu modificarile si complectarile ulterioare, privind acordarea tichetelor de vacanta.

Urmand ca in perioada 1 iulie 2017—30 noiembrie 2018, o singură indemnizaţie de vacanţă sau o singură primă de vacanţă, după caz, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat. In conformitate cu OUG 46 din 30 iunuie 2017.

Asistentii personali sunt angazati ai sistemului public: 

  • Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilitati;
  • OUG nr. 51 din 30 iunie 2017 pentru modificarea si completarea unor acte normative;
  • LEGE-CADRU nr. 153 din 28 iunie 2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice
  • Legea nr. 250/2016 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice.

Totusi doamnele de le birourile D.G.A.S.P.C care sunt acolo in prima linie cand sunt intrebate de aceste vouchere spun ca nu stiu nimic, sau vin cu remarci de genul: "nu am primit nimic si nici nu stiu daca vom primi, dar noi doar asistenti personali?!

 In ultimul timp multe sectoare bugetare au obtinut un venit salarial egal sau mai bun fata de cel privat, comparativ cu acelas post (public vs privat). Doar o mica parte sau decat noi asistentii personali am ramas cu venitul minim garantat, tot noi suntum privati de si de aceste tichete?

Solicitam sa faceti demersurile si anchetele necesare prin care sa se asigure primirea acestor voachere si de catre asistentii personali din Bucuresti, in mod special sectorul 4 unde exista un dezinteres manifestat in aria persoanelor cu handicap, fara a fi omisi sau amanati din alte considerente; nu mai sunt fonduri, sau alte obiectii din partea celor care manageriaza aceste fonduri, obisnuindu-se sa amane platiile in drept a persoane cu handicap (CES), iar acum a asistentiilor personali.

Va multumim!

 

 

 

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Emanuel să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Facebook