Petiție privind eliminarea obligativității plății defalcate a TVA !

     Guvernul actual lovește dur în mediul privat, mărind birocrația, umilind firmele și făcând ca România să devină și mai neatractivă pentru investitori! Mai mult, asistăm la o serie de decizii cu caracter ilegitim din punct de vedere politic, inexistente în programul de guvernare pentru care românii au votat!

 

     Măsura adoptată în cadrul ședinței de guvern din data de 30 august, Ordonanța de Guvern nr. 23 privind plata defalcată a TVA (cunoscută ca și split TVA), publicată în Monitorul Oficial în 31 august 2017, este în măsură să fragilizeze ireversibil dinamica investițiilor, încrederea oamenilor de afaceri și să răstoarne traseul economic într-o direcție nefavorabilă pentru România.

 

      Reacția organizațiilor întreprinderilor mici, mijlocii, mari cu capital român și străin, Consiliul Național pentru Întreprinderile Private Mici și Mijlocii (CNIPMMR) și Coaliția pentru Dezvoltarea României, este mai mult decât elocventă. Aceștia enumeră o serie de argumente economice alarmante privind intențiile actualului guvern: 

 

-       măsura va aduce mari prejudicii tuturor operatorilor economici plătitori de TVA care își desfășoară activitatea în România și care plătesc taxele și impozitele ce formează sursa principală de venit pentru Bugetul țării;

-       nu va crește încasările la Bugetul de Stat;

-       va crește birocrația și posibilitatea producerii unor abuzuri;

-       firmele mici și mijlocii vor fi cele mai afectate de acestă măsură;

-       nu există nicio altă țară europeană care să aplice în acest moment un asemenea sistem;

-       nu s-a făcut un studiu de impact și nici nu avem un proiect pilot care să ne permită să analizăm efectele concrete.

 

      Așadar, nu de împovărarea administrativă și birocratică a contribuabililor onești are România astăzi nevoie! Statul român ar trebui să dezvolte politici de protejare a firmelor românești, nu să emită proiecte cu caracter obligatoriu care să le îngreuneze activitatea și să le mărească cheltuielile! Iar astfel de greșeli sunt plătite, în final, tot de români, prin creșterea inevitabilă a prețurilor și prin crearea de mai puține locuri de muncă!  

 

      Semnează și tu PETIȚIA dacă NU ești de acord cu SPLIT TVA! 

Semnează această petiție


SAU

Adresa dvs. de email nu va fi publicată pe site-ul nostru. Cu toate acestea, autorul petiției va putea vedea toate informațiile furnizate în acest formular.

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.
Facebook