Petiție pentru salvatorul pădurilor virgine, profesorul Iovu Bir

Catre: Guvernul Romaniei
Spre stiinta: Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice

Stimate domnule Dacian Ciolos, prim-ministru,

Cercetatorul stiintific care a condus la desemnarea fagetelor multiseculare din Romania in patrimonial mondial natural UNESCO a fost eliminat abuziv dupa 20 de ani de munca neintrerupta din Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură INCDS (fost ICAS) pentru care a atras fonduri de milioane de euro.

Cursa pentru UNESCO si cercetarea stiintifica independenta din Romania sunt in pericol si este nevoie de interventia Dumneavoastra imediata. INCDS trebuie restructurat.

Pentru desfacerea contractului de munca, profesorului Biris i-au fost inscenate o serie de acuzatii care nu se probeaza in realitate. I s-au trecut de 3 ori absente in condica de munca desi profesorul a fost la o sedinta in ministerul mediului, la formul padurilor si in ultimul caz in biroul sau din INCDS. Profesorul a cerut socoteala colegului care i-a trecut abuziv absente in condica si pentru aceasta a fost acuzat de agresiune fizica. Toate celelalte acuzatii ale conducerii INCDS nu se probeaza in realitate. Cu toate acestea Comisia de analiza si directorul general Romica Tomescu au aprobat sanctiunea de desfacere disciplinara a contractului individual de munca a domnului Iovu Biris.

Iniante sa fie dat afara, profesorul Biris impreuna cu alti colegi au semnalat Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice cu diverse ocazii abateri, abuzuri, incalcari ale normelor deontologice si profesionale de catre membri ai conducerii institutului, in raport cu angajatii, cu modul de desfasurare a unor concursuri si activitati care au prejudiciat Romania cu milioane de euro si au facut ca tara noastra sa nu isi poata respecta angajamente internationale privind schimbarile climatice. Acum si colegii domnului Biris, Viorel Blujdea si Marian Oneata sunt in pericol sa fie dati afara pentru ca au indraznit sa semnaleze ministerului neregulile de la INCDS.

Eliminarea profesorului Biris impacteaza in mod direct si negativ finalizarea procesului de includere a padurilor virgine de fag in Patrimoniul Mondial UNESCO.

Mai mult, cred ca insasi cercetarea stiintifica independenta in tara noastra este pusa la grea incercare, iar Ministerul Educatiei nu pare sa faca dovada ca ar intentiona sa remedieze situatia.

De aceea domnule prim-ministru v-am scris direct Dumneavoastra sa interveniti de la acest nivel pentru a salva cursa pentru UNESCO, pentru a-l repune pe domnul Biris si pe ai sai colegi in pozitiile lor si pentru a asigura o cercetare stiintifica independenta in Romania prin restructurearea INCDS.

Imi pun mari sperante in Dumneavoastra si va rog sa ma informati in legatura cu masurile luate.

 

textul prezentei petitii este preluat de pe https://www.agentgreen.ro/petitie-iovu-biris/

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Ioana Tudora să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook