Petiție pentru recunoașterea Pașaportului ca act de identitate și pe teritoriul României

Domnule Prim-Ministru,

Mă numesc Adrian Marin, sunt în diaspora de 20 de ani, sprijinind comunități românești și dedicându-mă nevoilor cetățenilor români în Statele Unite 6 ani, Franța 4 ani și în Marea Britanie de 10 ani.

Una dintre problemele cu care eu personal mă confrunt de fiecare dată când vin în țară este faptul că pașaportul românesc emis de către o autoritate competentă a Statului Român nu este recunoscut ca un act de identitate pe teritoriul României.

Toți, dar toți cetățenii români se confruntă cu o situație jenantă și discriminatorie atunci când au de rezolvat probleme în România, Cartea de Identitate expirată și timpul limitat pentru a reînnoi aceasta, băncile sau alte oficii publice ne cer tot timpul Cartea de Identitate când pașaportul de altfel conține toate datele de identificare pe care le are și Cartea de identitate, Buletinul sau chiar Carnetul de Conducere.

Statele Unite și Marea Britanie și alte țări consideră pașaportul cel mai elocvent document de identificare care atestă cetățenia și drepturile cetățeanului în țara natală sau de cetățenie.

Vă rugăm să găsiți o soluție legală și rapidă ca Pașaportul Românesc să fie recunoscut ca act de identitate oriunde și oricând pe teritoriul României.

Vă mulțumesc anticipat în numele meu și al milioanelor de români din diaspora!,

Cu deosebit respect,
Pr Adrian Marin

Prin semnătura mea, autorizez Adrian Marin să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.