Petiție către ISJ Bacau și DSP Bacau pentru suspendarea temporară a cursurilor în orașul Bacau pentru preventia infestării cu coronavirus

 

Sunt parinte si sunt ingrijorat de lipsa de reactie a administratiei locale si centrale!

Propun suspendarea cursurilor in orasul Bacau pentru preventia infestarii cu virusul Covid19, pana la 31 martie 2020. Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti a suspendat deja cursurile pana la 31 Martie 2020, fapt care dovedeste eficacitatea unei astfel de masuri de preventie, vorbim totusi de o Universitate de Medicina si Farmacie.

Copiii sunt predispusi in a contracta virusul, pentru ca se spala pe maini mai putin corect ori nu se spala deloc, duc mai des mainile murdare la gura/fata si astfel sunt un excelent vector de raspandire a virusului Covid 19.

Copiii fac formele cele mai ușoare de boala în cazul infectării cu virusul Covid 19. În unele cazuri ( multe as spune) asimptomatice. Adică nici nu se stie dacă e o răceală simpla sau infecția cu Covid 19. In Romania sunt deja descoperite 15 cazuri de infectie Covid 19, iar estimarile pentru perioada imediata sunt sumbre. Orasul Bacau are cateva scoli foarte mari, in care mii de elevi folosesc aceleasi grupuri sanitare, fapt care favorizeaza raspandirea virusului.

In Italia acum 16 zile erau declarate 14 cazuri, situatia la zi fiind astazi peste 7000 de cetateni infectati cu virusul covid 19 si peste 360 de victime. Practic urmatoarele 14 zile sunt decisive pentru evolutia cazurilor de coronavirus in Romania, iar masurile de preventie sunt mai importante ca oricand. 

Asa cum stim cu totii, o importanta comunitate de bacauani traieste si munceste in Italia (mai ales in Torino, nordul Italiei), astfel riscul de contaminare este foarte mare, chiar daca in acest moment nu este nici un caz descoperit oficial in Bacau.

Semneaza petitia si distribuie daca si tu consideri ca este mai eficient sa prevenim decat sa tratam! Adminitratia Locala si Centrala trebuie sa tina seama de pericolul reprezentat de acest virus, iar noi avem obligatia sa facem tot ce ne sta in puteri pentru a-i trezi pe cei responsabili, lasi si nepregatiti.

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Iulian Pichiu să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook