Pacientii cu distonii neuromusculare cer continuarea tratamentului in Spitalul Colentina

Pacientilor cu distonii neuromusculare  din Romania  le-a fost obstructionat accesul la tratament in Spitalul Colentina in perioada starii de urgenta si dupa ,acesta fiind considerat spital suport Covid,acestia nu pot urma tratamentul!

Desi in cazul  patologiei noastre injectarea cu toxina botulinica  e singura terapie eficienta, se face 1data la 3 luni, lipsa tratamentului poate avea consecinte invalidante grave  deoarece întreruperea terapiei cu toxina botulinica anulează efectele terapeutice obținute până în prezent, avand  impact negativ asupra stării de sănătate fizica si psihica a bolnavilor de distonii, o categorie vulnerabila de cetateni  ai acestei tari care are o deosebita nevoie de protectie din partea autoritatilor competente.

Solicitam sprijinul autoritatilor in aducerea de solutii pentru remedierea acestei situatii respectiv continuitatea tratamentului in conditii de siguranta ,protectie care se impun in situatia de urgent,deoarece spitalul Colentina este unul dintre cele mai importante centre din tara ,fiind in evidenta medicilor neurologi ,un numar semnificativ de pacienti cu distonii ,atat din Bucuresti cat si din imprejurimi.

Diversele forme de distonii neuro-musculare au  manifestari multiple, fiind incadrate ca o tulburare neurologica a miscarii corpului care se manifesta prin contractura musculara  , spasme involuntare cauzand rasuciri frecvente sau posturi anormale, invalidante atat fizic cat si psihic,  care nu pot fi controlate voluntar . In ultimul timp am primit de la pacienti sesizari in care acestia sustin ca nu mai pot merge la munca ,din cauza lipsei tratamentului si ca au dureri ingrozitoare,insuportabile.Lipsa acestuitratament ii afecteaza fizic,emotional,social,material.Am primit un raspuns din partea ministerului sanatatii care nu aduce solutii pt rezolvarea problemei.Este absurd ca medicii sa nu poata administra pacientilor tratamentul pe care il urmau,consideram ca mentinerea Spitalului Colentina ca suport Covid este un abuz care ingradeste atat drepturile medicilor cat si a pacientilor.

De aceea dorim amenajarea unui spatiu care sa permita injectarea  in spital sau/si in ambulator, in situatie de siguranta si protectie in contextul actual ,cu mentiunea ca in Timisoara s-au gasit solutii pentru ca pacientii sa poata continua terapia,sesizarile primite,fiind doar din Bucuresti ,in special de la pacientii care urmau tratamentul la Spitalul Colentina.,acesta fiind considerat spital suport.

Crainic Catalina-Asociatia Childrens Joy /Distonia National    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe Crainic Catalina-Asociatia Childrens Joy /Distonia National să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.