Opriți distrugerea gospodăriei țăranului român! Ajutați-l sa se dezvolte, nu-l exterminați!

Către:
Dl. Adrian Oros, ministrul agriculturii
Dl. Florin Cîțu, Prim-Ministrul României
Dna. Anca Dragu, Președintele Senatului României
Dl. Ludovic Orban, Președintele Camerei Deputaților

Dl. Klaus Johannis, președintele României

Subsemnații semnatari ai prezentei petiții, gospodari, țărani și reprezentanți ai celor care muncesc în gospodăriile proprii, fără altă sursă de venit.

Solicităm o revizuire în regim de urgență a Proiectul de ordinul Nr. 24 din 29.01.2021 pentru stabilirea dimensiunilor tipurilor de exploataţii de suine pe teritoriul Românie.

Necesitatea urgenței revizuirii actului :

Satele României sunt unitățile locative cele mai slab dezvoltate din Uniunea Europeană. Nu exista locuri de munca, nu există proiecte de dezvoltare. Gospodarul român subzista doar cu ce produce olin gospodăria proprie. E bătrân, copiii i-au plecat sa lucreze pământuri prin țări străine! Dacă îl sacrificați în interesul celor bogați, al marilor exploatări, va muri, iar satul romanesc va dispărea!

Nu distrugeți! Toată agricultura României a fost distrusă după 1989, iar țăranul român încă de atunci se chinuie sa supraviețuiască, sa se pună pe picioare doar cu puținul muncii lui! E ușor să distrugi!

Veniți cu soluții, propuneți proiecte prin care gospodarul român sa se dezvolte, să-și înființeze propria exploataţia comercială , sa poată fi fiscaliat, sa poată produce produse sănătoase pentru copiii noștri, ai tuturor!

Cati bani credeți ca face țăranul român din 6 (sase ) porci, încât sa angajeze și personal, și medic veterinar și sa facă și investitii de infrastructura??! OPRIȚI ACEASTĂ ABERAȚIE!

Așadar :

Un proiect al Ministerului Agriculturii provoacă neliniște în rândul crescătorilor de porci. Potrivit actului normativ, oamenii nu mai au voie să țină mai mult de 5 porci, în gospodărie, fără drept de reproducere, de înmulțire. Practic, țărani, după ce vor sacrifica toți cei 5 porci, țăranii vor rămâne fără alții, fiindcă nu vor avea de unde sa cumpere alții. În doi ani va dispărea porcul crescut în gospodărie.

Autoritățile române vin doar cu această decizia care va distruge gospodăria celor care nu au nicio altă sursă de venit, dar nu vin cu un plan de sprijin pentru a-l ajuta pe țăran sa subziste și. Sa se dezvolte!

De la acest număr în sus, 5, ograda se transformă în exploatație comercială, ceea ce presupune respectarea unor reguli de bio-securitate stricte. Cum ar fi dușul obligatoriu pentru proprietar, înainte să intre în cocina porcilor. În plus, spații de anesteziere şi sacrificare. Autoritățile spun că doar așa putem scăpa de gripa porcină.

Doar cinci porci au voie în ograda gospodarilor. Unul singur în plus va transforma curtea în exploataţie comercială, iar proprietarul va fi nevoit să aibă un filtru de securitate, medic veterinar angajat şi două garduri în zona animalelor.

Prevederile Ordinului 24, deocamdată în stadiu de proiect

Proiectul de ordinul Nr. 24 din 29.01.2021 pentru stabilirea dimensiunilor tipurilor de exploataţii de suine pe teritoriul României prevede:

ART 1 a) Exploataţie comercială de suine-exploataţie de creștere a suinelor înregistrată în Sistemul naţional de identificare şi înregistrare a animalelor, indiferent de numărul de suine, care îndeplineşte prevederile normelor sanitare veterinare privind măsurile de biosecuritate şi este autorizată sanitarveterinar

Art. 2. Responsabilitatea trecerii dintr-un tip de exploataţie în altul, aşa cum sunt prevăzute la
art.1, intră în obligaţia crescătorilor de suine

Regulile sunt însă mult prea stricte!

Prin semnătura mea, autorizez Ioan Bratu să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.