Opriți asasinatele șoferilor in parcări!

• Robos-Blog-1.jpg

Asociația VOLUNTARI ÎN EUROPA a demarat o campanie de strangere de semnaturi in vederea depunerii lor la Parlamentul European impreuna cu solicitarea modificarii legislatiei pentru a garanta siguranta soferilor in parcarile europene.

În UE se transportă terestru, în fiecare zi marfă de miliarde de euro. Chiar dacă sectorul transport de marfă terestru este vital şi chiar dacă spaţiul Uniunii Europene este considerat un spaţiu de libertate, securitate şi justiţie conform principiilor Tratatului de Funcţionare a UE, condiţiile oferite şoferilor pe parcusul traseului în parcările europene nu sunt deloc sigure, nu respectă demnitatatea şi securitatea acestora.

Vom face referire mai ales la criminalitatea din parcările Europei în care doar furturile de motorină şi combustibil ajung la suma de 8,2 milioane de euro pe an dar cel mai grav este că zeci de şoferi îşi pierd viaţa anual în aceste parcări, fiind ucişi de bandele de hoţi sau de bandele de migranţi ilegali care încearcă să ajungă la destinaţia dorită urcându-se cu forţa într-un camion.

La ora actuală cea mai fierbinte ţară în materie de criminalitate în parcările de camioane rămâne Franta, unde sunt raportate cele mai multe furturi de motorina, marfă, acte şi valori din cabină, atacuri violente ale migranţilor asupra camioanelor cu destinația Anglia.

În cursul zilei de ....17.05.2021 unul dintre colegii noştri a fost înjunghiat mortal. Acesta este cel mai recent caz de acest gen însă nu este primul şofer ucis în parcările din Europa.

Vieţile şoferilor sunt în pericol şi deşi mai multe asociaţii de transport din diverse ţări au semnalat de ani buni aceste probleme, ele continuă fără să se intervină eficient şi efectiv pentru stoparea asalturilor.

Solicităm Parlamentului Uniunii Europene să ia măsuri urgente de modificare a legislaţiei în domeniu pentru a garanta siguranţa şoferilor şi a bunurilor materiale.

Regulamentul (UE) nr. 885/2013 referitoare la locuri de parcare sigure și securizate pentru camioane și vehicule comerciale este ineficient şi inaplicabil atât timp cât astfel de cazuri au loc.

Solicităm Parlamentului Uniunii Europene să intervină de urgenţă cu un pachet de măsuri juridice care să garanteze siguranţa vieţilor şoferilor şi să denunţe pasivitatea cu care acţionează autorităţile franceze în cazurile de criminalitate în parcările de camioane de pe întregul teritoriu francez si intreg tritoriul UE.

Solicităm:
- iluminarea tuturor zonelor destinate parcării camioanelor
- supraveghere video in zonele rezervate parcării camioanelor și interzicerea intrării restului vehicule în aceste spații
- crearea de urgență a unei aplicații pentru sesizarea furturilor în parcări, aplicație care să transmită in timp real geolocalizarea direct poliției

Adriana Mureșan Voluntari în Europa    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Adriana Mureșan Voluntari în Europa să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.