NU modificarii legii Anti Fumat!

Se doreste modificarea legii care abia a intrat in vigoare!

Textul de mai jos este de pe site-ul www.stiripesurse.ro

DOCUMENT: Parlamentul modifică RADICAL legea anti-fumat

Parlamentarii modifică radical legea anti-fumat, principala modificare fiind faptul că se va putea fuma în spațiile separate și special incripționate în acest sens, adică inclusiv în spațiile închise. De exemplu, dacă o instituție va rezerva o cameră specială pentru fumat, chiar dacă este spațiu închis, aici se va putea fuma.

Modificările aduse legii au trecut de Comisia de Sănătate din Senat.Președintele Comisiei de Sănătate din Senat, a confirmat faptul că amendamentele la legea anti-fumat au trecut de comisia de Sănătate cu aviz pozitiv. Cel mai aprig susținător al acestor amendamente în Senat a fost senatorul PSD Florian Popa, fost rector la UMF Carol Davilla și un fumător înrăit.

Este foarte probabil ca modificările la această lege să treacă tacit de Senat (adică fără dezbatere și fără vot), prima cameră sesizată, pentru că termenul de adoptare pică în apropiere de alegerile locale, când Senatul este în ”vacanță”. În aceste condiții, legea mai trebuie să treacă de Camera Deputaților, ceea ce s-ar putea întâmpla destul de rapid, ținând cont de lobby-ul intens pe care îl fac deputații fumători.

Principalele modificări ale legii sunt:

1) Spatiu public inchis este spatiul incadrat de pereti de jur imprejur.
2) Se va putea fuma in spatiile separate, complet izolate si inscriptionate special pentru aceasta destinatie, precum si pe terase exterioare amenajate in acest scop
.

Ciprian Moldoveanu    Contactați autorul petiției