Nu acceptăm distrugerea PNL prin fuziunea cu PDL

În conformitate cu prevederile art.13 alin. b din Statut, noi semnatarii prezentei petiţii milităm pentru păstrarea identităţii PNL şi respingem fuziunea cu PDL. O asemenea decizie se poate, eventual, lua numai în cadrul unui Congres ori de jos în sus,  într-o largă dezbatere în rândul membrilor partidului.

PNL nu trebuie să-şi asume dezastruoasa guvernare PDL pentru care a iniţiat moţiune de cenzură şi a răsturnat guvernul falimentar pedelist. Fuziunea cu PDL ne-ar face complici la  guvernarea dezastruoasă a acestuia.

PNL şi-a păstrat linia politică şi promisiunile făcute  faţă de alegători în probleme de maxim interes public şi trebuie să continue  consecvent această linie. Ca de exemplu păstrarea cotei unice de impozitare, respingerea pactului de coabitare, blocarea proiectului imoral şi antinaţional RMGC,  respingerea exploatării gazelor de şist, blocarea Legii amnistiei, etc.

Nu putem accepta ca aceia care au denigrat România şi au considerat acţiunile noastre democratice drept lovitură de stat, acum să ne devină colegi.

Nu putem accepta ca PNL  să fie pus la dispoziţia unor forţe politice pe care până acum le-a  respins şi împotriva cărora a luptat.

Nu putem accepta ca, printr-o decizie arbitrară, fără consultarea membrilor săi şi a alegătorilor,  PNL să-şi schimbe orientarea politică europeană punându-se în slujba acelora care au încălcat voinţa populară a românilor, în cadrul Referendumului de demitere a preşedintelui.

Nu putem accepta ideea de a abandona principiul dreptăţii până la capăt prin fuziunea, de fapt, fraternizarea, cu aceia împotriva  cărora am luptat şi pe care i-am înlăturat de la guvernare. Ne vom compromite definitiv în faţa electoratului dacă vom proceda astfel.

Nu putem accepta ideea de a  pune PNL la dispoziţia acelora care, de mult timp, doresc distrugerea PNL. Şi care, iată, prin această mult prea precipitată şi nejustificată încercare de fuziune, sunt pe cale de a-şi atinge scopul.

Apreciem realizările PNL sub conducerea domnului preşedinte Crin Antonescu însă, prin demisia sa  şi prin decizia de fuziune cu PDL pe care a luat-o, a lăsat, pentru partidul nostru, o adevărată bombă cu efect întârziat care va duce la distrugerea partidului, punerea membrilor săi la dispoziţia forţelor politice care de mult  timp îi doresc răul şi dispariţia de pe scena politică şi compromiterea sa iremediabilă în faţa electoratului.

Ne exprimăm speranţa că toţi membrii, cu adevărat liberali, ai PNL vor respinge această propunere de fuziune.

În privinţa unor posibile alianţe, acestea pot fi făcute potrivit principiilor noastre de luptă împotriva celor care, prin acţiunile lor politice, au făcut şi fac rău României.

Prin semnătura mea, autorizez Ion Corbu să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.