Noi, cetățenii onești ai României, nu mai cumpăram de la eMag atâta timp cât imaginea eMag este stalinistul Sora

Către eMAG,

Un document din 1951 care prezintă tentativele lui Mihail Șora, „simbolul libertății” ales de Emag pentru a sărbători 30 de ani de la evenimentele din 1989, de a intra în Partidul Muncitoresc Român (PMR), a fost făcut public de istoricul Mihai Burcea.

Documentul prezintă motivele pentru care autoritățile comuniste refuzau „transferul” lui Șora de la Partidul Comunist Francez (PCF) în PMR, deși Șora invoca faptul că avea „vechime” în mișcarea comunistă: fusese membru al PCF încă din 1945.

De remarcat este faptul documentul este datat în 1951, ceea ce înseamnă că Șora cerea să fie admis în Partidul Comunist în perioada în care elitele României interbelice erau exterminate în închisori, inclusiv prin Experimentul Pitești.

Anii 50 au fost numiți de către istorici drept anii cei mai negri ai stalinismului românesc, „obsedantul deceniu”. În această perioadă, Șora a lucrat la Ministerul de Externe, condus de temuta Ana Pauker.

Adaug un text scris de Bogdan Stoica:

"

să-ți fie rușine, eMag. te-ai căcat pe ea de istorie

Dragă eMag, eu nu-s fan eMag. Ai prea multe produse proaste. Prea multe produse nocive. Prea multe tag-uri imorale (gen "vând sclav"). Prea multe prețuri umflate. Plus dobitocul care-mi spunea să va dau câteva mii de cărți gratis.... Dar daca până azi eram doar în faza "n-o să cumpăr nimic de pe eMag atâta timp cât găsesc în altă parte", după ce am văzut clipul cu Mihail Sora, mi-am propus să nu mai cumpăr nimic, niciodată, de la eMag și afiliații lui. Pentru că acest clip face mai mult decât să vândă produse acelor imbecili care-l consideră pe Mihail Sora un apărător al libertatii. Acest clip denaturează și batjocorește istoria.

Recapitulez un pic din Istoria României: când avea 30 de ani, Mihail Sora n-a fost condamnat la frică, cum zice în clip. Nu. S-a întors de bună voie din Franța, în 1947, în România comunistă, și a făcut cerere de înscriere în Partidul Comunist, menționând că a activat trei ani în Partidul Comunist Francez și că ar fi frumos să i se recunoască vechimea. La ce conta vechimea? Păi, ca și acum: ca să obții o sinecură, un post bine plătit, trebuia să arăți că ești de mult timp alături de Partid. EXISTĂ ACTE. Google it.

Iar comuniștii i-au făcut hatârul. L-au angajat pe Mihail Sora la cabinetul celei mai sinistre, tâmpite și malefice personaje ale anilor 50: Ana Pauker (doar asta spune ca Sora nu era un comunist oarecare, ci unul de top). Ana Pauker era cea care tortura personal dizidenții și anticomunistii. Cea care a distrus 99% din arhivele religioase ale României, dând ordin Armatei să ardă zece metri cubi de documente bisericești pe zi. Repet: zece metri cubi de documente pe zi, adica sute de milioane de pagini de istorie. Cum în Principatele Române, în România Mică și în România Mare, biserica a fost cea care a fondat educația în școli, a ținut cronicile istorice și a scos primele cărți, va puteți imagina, probabil, cât de uriașă este pierderea pentru România de azi. Cât de puține știm despre ce și cine am fost. EXISTĂ ACTE. Google it.

În subordinea Anei Pauker, Mihai Sora s-a ocupat de cenzură, ca șef la Editura de Literatură. Era șeful cenzorilor comuniști, adică acei oameni care trimiteau oameni la pușcăriile din Aiud și Pitești, sau la Canal, doar pentru că au scris ceva ce nu convenea Partidului Comunist. EXISTĂ ACTE, Google it.

Nu mai reiau aici ce-a făcut Mihail Sora după Revoluție. Că a fost coleg cu Iliescu în primul guvern, ăla format numai din pro-ruși. Că minte și în ziua de azi că și-a dat demisia în semn de protest pentru mineriadă. Mă întorc la tine, dragă eMag. La ideea că puteai introduce în nenorocitul tău de clip un anticomunist autentic. Un om care a făcut pușcărie în primii ani de teroare a Ciumei Roșii. Un bătrânel d-ăla, necunoscut, care merită arătat imbecililor din ziua de azi, care merg la mitinguri ca la Untold, fără să aibă habar că libertatea le-a fost oferita, cu oase rupte, unghii smulse și mult sânge, de niște anonimi. Unii din oamenii astia inca traiesc. EXISTĂ. Google it.

Dacă ți-ai fi bătut capul, la banii tăi, ai fi putut face ceva cu adevărat magistral. Ceva ce ne-ar fi facut sa plangem si sa cumparam tigai, scutece, televizoare, orice ce p--a mea vinzi tu, acolo, tot rahatul tau de negustorie fabricata in China (apropo, ai curaj sa spui cate din produsele tale vin din tara aia?). Ai fi creat si o adevarata emulatie patriotica, ai fi facut copiii sa se duca la bunici, intreband: "cum era atunci, tataie? e adevarat ca va era frica? cum adica nu aveai voie sa vorbesti? ce este frica?"

Să-ți fie rușine pentru clipul cu Mihail Sora, eMag. Fie să-ți aducă o singura vanzare, de la un batranel sinistru de 102 ani: o comanda de zacusca, icre negre si vodka. Este meniul preferat al Anei Pauker....".

intrarea_in_partidul_comunist_sora.jpg

Date fiind acestea, noi, semnatarii acestei petiții, vă informăm că încetăm să mai cumpărăm produse de la eMAG atâta timp cât imaginea eMAG este stalinistul Sora Mihai.

Prin semnare, autorizez pe Valter Cojman să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.