Ne dorim o societate descrestinata sub orice aspect ?!?

Populatia Romaniei de azi , din lipsa de timp, din lipsa de cunoastere, din influente occidentale sau orientale straine de natura crestina,  merge din ce in ce mai putin la biserica , unde se tine inca cat este posibil steagul sus in ce priveste felul natural, normal ,etic etc de a trai ca fiinte umane ce ne aflam.  Un alt loc in care putem sa ne pastram ( iar pentru cine nu are , sa ne formam ) bruma de educatie , cu clara directie spre moralitate , este scoala si, cu precadere , ora de religie.

Deci avand in vedere ca ne dorim sa traim mai bine, sa avem in jurul noastru oameni mai educati , mai morali , mai constienti de faptul ca la finele tuturor lucrurilor dam seama in fata cuiva pentru tot ceea ce facem , sunt de parere ca scoaterea orei de religie dintre disciplinele obligatorii in invatamantul romanesc va duce si mai mult la scaderea gradului de educatie si moralitate al romanilor de azi si de maine .

profesor de matematica sorin gherghinciu , brasov.

gherghinciu sorin vasile    Contactați autorul petiției