Nastere in apa Maternitatea Botosani

Nasterea in apa este o metoda de nastere naturala inedita, relaxanta, care presupune imersia gravidei in bazinul cu apa la o temperatura optima, dupa declansarea nasterii. Aceasta presupune debutul contractiilor uterine dureroase sustinute si o dilatatie a colului de 3-4 cm, in absenta altor contraindicatii.

Metoda a fost initiata si experimentata de aproape jumatate de secol, nefiind nici pe departe revolutionara. Principiul este trecerea la mediul extrauterin in conditii similare mediului intrauterin, fapt ce minimalizeaza stress-ul copilului in momentul nasterii. Este o metoda mult mai putin dureroasa si solicitanta pentru mama.

Nasterea se desfasoara sub supravegherea cadrelor medicale, mama si copilul fiind monitorizati in permanenta, fiind posibila interventia in orice moment in care aceasta se impune. Necesarul de medicatie analgezica este redus, iar traumatismul vaginal poate fi minim.

Posibilitatea nasterii in apa impune o corecta informare antepartum, o pregatire adecvata, o analiza a riscurilor si evaluarea contraindicatiilor, putand fi luata astfel cea mai buna decizie impreuna cu medicul obstetrician.


Ioana Volocaru    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Ioana Volocaru să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Facebook