Montarea de camere video atat in gradinitele si cresele de stat cat si in cele privat OBLIGATORIE PRIN LEGE .

Este dreptul nostru sa stim in calitate de parinti  ce se intampla cu copiii nostri cat timp sunt la gradinita sau la cresa .Multi copii   nu stiu sa vorbeasca  de la o varsta frageda ( 1- 2ani)pentru a povestii parintilor ce se petrece cu ei sau daca trec printr-o situatie delicata .

Maltratarea copiilor în timpul anilor copilăriei conduce la schimbări pe termen lung ale circuitelor neuronale care sunt responsabile cu frica.

Adultul care construieste o relatie abuziva cu un copil nu tine cont de nevoile normale de dezvoltare ale copilului, ci urmareste doar sa-si satisfaca nevoile proprii, intr-un mod instinctual si egoist. Si mai trist este faptul ca cei care isi abuzeaza emotional copiii nu isi dau seama ce consecinte devastatoare are aceasta forma de abuz asupra propriilor copii.

Abuzul emotional afecteaza in mod dramatic felul in care copilul percepe si intelege lumea in care traieste. In cele din urma, aceasta ajunge sa fie considerata ostila. Copilul nu are suficienta experienta de viata si nici gradul de maturitate emotionala si mentala necesare pentru a intelege ce i se intampla.

S-au intamplat foarte multe cazuri  si au fost mediatizate in care educatoarele sau ingrijitoarele au abuzat fizic si psihic copii fara nici o putere pentru a se apara, au fost batuti , chinuiti ,   si multe alte fapte  mult mai grave .Acestea le stim de la gradinitele private unde erau montate sisteme de supraveghere insa ma  gandesc oare ce se intampla acolo unde nu exista asa ceva ...

Prin lege  dorim sa se monteze in  toate  unitatile de invatamant sisteme video pentru a sti ce se intampla cu  copii nostri, pentru ca avem dreptul ca parinti  sa stim si sa nu fim mintiti, iar cei care nu stiu  sa fie educatori sau ingrijitori pentru acesti copii nu au ce cauta in aceste unitati de invatamant .maltratarea_copiilor_400.jpg

Ghisoiu Andreea    Contactați autorul petiției