Referendum pentru diminuarea numarului de Parlamentari la 300!

Conform Referendumului din 22 noiembrie 2009 Romania trebuia sa treaca de la Parlament bicameral la Parlament unicameral si, de asemenea, diminuarea numarului de parlamentari la cel mult 300.

Parlamentarii au refuzat punerea in aplicare a acestuia necontinuand intentionat formalitatile ce precedau acest referendum.

Conform Constitutiei Romaniei puterea poporului este decisiva si mai presus de interesele parlamentarilor.

ART. 2 din Constitutia Romaniei
Suveranitatea
(1) Suveranitatea natională apartine poporului roman, care o exercită prin organele sale reprezentative,
constituite prin alegeri libere, periodice si corecte, precum si prin referendum.

Parlamentarii nu au pus in aplicare Referendumul validat de Curtea Constitutionala a Romaniei, ceea ce ii pune in situatia de ilegalitate! In acest caz parlamentarii din legislativele mandatate fara aplicarea Referendumului isi reprezinta propriile interese de grup restrans nefiind reprezentativi pentru Poporul Roman.  Acestia nu vor vota in interesul poporului, indiferent de culoare politica, incalcand flagrant Constitutia, Legile Democratiei si Vointa Poporului Roman.

In aceste conditii parlamentarii nu reprezinta si nu au reprezentat vointa Poporului Roman.

Conform Constitutiei Romaniei cetatenii acesteia pot avea initiative legislative prin strangerea de semnaturi, respectiv minim 100.000, adunate din 25% din judetele tarii, adica 10 judete, iar din fiecare judet nu mai putin de 5.000 de semnaturi.

Noi, initiatorii acestei petitii, cetateni romani cu domiciliu in Romania, va solicitam sprijinul, indiferent de culoarea politica, in sustinerea Referendumului de diminuare a numarului de parlamentari la 300, pentru motivele expuse mai sus!

Ana Coman si Dana Danescu    Contactați autorul petiției

Adresa dvs. de email nu va fi publicată pe site-ul nostru. Cu toate acestea, autorul petiției va putea vedea toate informațiile furnizate în acest formular.