Mentinerea orei de vara tot timpul anului.

Iata motivele pentru care sustin ora de vara tot timpul anului si ma opun aplicarii orei de iarna tot timpul anului.

Iarna, la solstitiu, in estul tarii soarele rasare undeva la 7:30 si apune pe la 16:30. In vestul tarii rasare in jur de 8 si apune pe la 17. Majoritatea au oamenilor au programul 9-17, 10-18.  Va place sa plecati acasa pe bezna? Daca s-ar mentine ora de vara tot timpul anului cel mai devreme s-ar intuneca undeva la 17:30-18:00 in functie de pozitia geografica.

Vara la solstitiu in estul tarii soarele rasare in jur de 4:30 si apune pe la 21:30. In vestul tarii soarele rasare in jur de 5:00 si apune pe la 22:00. Cati aveti nevoie de lumina la 5? Dar daca se aplica ora de iarna tot timpul anului? Va rasari soarele la 3:30-4! Total inutil! La fel s-ar intuneca cel mai tarziu la 20:30-21:00. Pe Litoral ziua de plaja ar fi mai scurta cu o ora decat in cazul orei de vara fiindca nu se duce nimeni la 5 dimineata la plaja.

Staicut Sebastian    Contactați autorul petiției