Lipseste Metformin, tratament esential in diabetul zaharat tip 2!

In Romania sunt cateva milioane de persoane cu diabet zaharat tip 2 si foarte multe dintre acestea au varsta peste 65 ani.
Medicamentul metformin este esential in tratamentul diabetului zaharat tip 2, fiind recomandat in prima linie terapeutica, si este prescris permanent, in tratament cronic, la majoritatea persoanelor cu diabet zaharat tip 2, fiind necesar pentru controlul afectiunii.
In ultima luna, metformin (toate formele farmaceutice) s-a gasit foarte greu in farmacii sau a lipsit complet, in unele judete din tara.
Pacientii cu diabet zaharat tip 2 (cu risc atat datorita afectiunii, cat si datorita varstei, in contextul pandemiei de coronavirus si a starii de urgenta decretata in Romania) sunt nevoiti sa mearga de multe ori si la mai multe farmacii pentru a cauta sau a astepta aparitia metforminului (daca apare). In caz contrar, pacientul se deplaseaza inca o data la cabinetul medical pentru a se schimba schema terapeutica (de obicei cu un medicament mai scump).
Pentru a asigura tratamentul corect si controlul glicemic al persoanelor cu diabet zaharat tip 2 si a limita deplasarile acestor persoane cu dublu risc, va rugam sa ne sprijiniti in rezolvarea acestei probleme, de a face disponibil tratamentul cu metformin.


Morosanu Andreea, medic primar diabet, nutritie si boli metabolice, Diamed Obesity SRL, Galati    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Morosanu Andreea, medic primar diabet, nutritie si boli metabolice, Diamed Obesity SRL, Galati să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook