Investitie Valea Minisului

In urma publicarii articolului "Saracia nu va impresioneaza?" pe site-ul www.caon.ro si a "urletului" de manie si de frustrare pe care l-am vazut pe Facebook in grupul "Anina", cred ca se impune ca domnii consilieri locali sa vada cat de important este, pentru oamenii care iubesc orasul, ca ei sa se comporte in primul rand in interesul populatiei.

Ca atare, public aceasta petitie cu scopul de a le fi prezentata si conducatorilor Aninei dupa ce va fi semnata, sper eu, de cat mai multe persoane. Avand in vedere ca doar grupul "Anina" de pe Facebook contabilizeaza peste 400 de oameni, am incredere ca fiecare dintre noi va semna, apoi va promova semnarea petitiei la cel putin inca un prieten sau doi, astfel incat consilierii locali sa poata vedea cati aninenti sunt interesati de bunul mers al orasului si, mai important, sa vada ca oamenii sunt cu ochii pe actiunile lor.

Mai jos redau textul exact cum apare in articolul la care am facut referire la inceputul materialului:

"Saracia nu va impresioneaza?

Doi avocaţi din Bucureşti au solicitat Primăriei Anina cumpărarea unui teren pe Valea Miniş. Aceştia, împreună cu Ion Caramitru, preşedintele UNITER, vor să realizeze acolo un spaţiu cu valenţe turistice şi deopotrivă artistice. Însă mulţi dintre consilierii locali ai Aninei nu au fost entuziasmaţi de solicitarea respectivă; mai mult, se pare că unul dintre ei chiar a spus că „nu-l impresionează câtuşi de puţin semnătura lui Caramitru“.

În solicitare, cei doi avocaţi, Valentina Topor şi Marian Varban, susţin că „dorim coagularea lumii teatrale şi artistice în general, în zona Anina, prin organizarea de festivaluri naţionale şi internaţionale de teatru, tabere de creaţie, simpozioane. Prezenţa unor mari personalităţi artistice va atrage un public numeros. Se va îmbunătăţi imaginea oraşului Anina care va fi perceput şi ca un pol artistic într-o zonă în care această activitate nu excelează. Impactul mediatic, prin organizarea acestor evenimente, va atrage şi alţi investitori (…)“.

Mai exact, pe Valea Miniş se vrea construirea unui complex turistic, la standarde internaţionale, cu spaţii de cazare şi de agrement. Complexul va cuprinde o clădire principală, maxim 20 de camere, restaurant şi sală de conferinţe, precum şi şase unităţi de cazare independente gen locuinţe lacustre în zona râului. Potrivit solicitanţilor, exploatarea acestei investiţii va genera din start în jur de 80 de locuri de muncă. În zona ruinelor fostei fabrici de spirt se intenţionează amenjarea unei scene, punându-se în valoare şi ruinele respective, iar în jurul scenei se va ridica un amfiteatru cu aproape 200 de locuri.

De asemenea, în zona râului Miniş, se vrea şi amenajarea unei minipârtii de schi. Şi pentru că zona centrală a terenului solicitat este, în mare parte, mlăştinoasă, investitorii vor să amenajeze un heleşteu şi podeţe suspendate. În proximitatea râului se vor amenaja spaţii pentru plajă. Nu vor lipsi locurile de joacă pentru copii, terenuri de baschet şi tenis de câmp. Având în vedere amploarea complexului şi a investiţiei, suprafaţa de teren solicitată este de 10-12 hectare.

Solicitarea, semnată de cei doi avocaţi şi de preşedinele UNITER, Ion Caramitru, se încheie într-un ton optimist, cei trei dorind realizarea cât mai rapidă a investiţiei. Se pare însă că mulţi dintre consilierii locali ai Aninei nu au fost impresionaţi de solicitarea respectivă, prima dovadă în acest sens fiind timpul îndelungat prin care au tărăgănat cererea prin comisii.

„La noi aşa se întâmplă. Când vrea un investitor să facă ceva în Anina sau în jur, domnii consilieri sunt mereu nedumeriţi. Mereu găsesc motive de respingere pentru ca nu cumva să se realizeze ceva în acest oraş în timpul mandatului lui Neicu şi a lui Radu. Ne gândim doar la propriile interese şi nu mai ştim ce vrem. Vrem turism dar nu facem nimic în acest sens, vrem industrie, dar nu realizăm nimic. Eu voi pleda pentru acest proiect şi sper din suflet să fie aprobat în Consiliul Local Anina“, ne-a declarat viceprimarul Nicolae Radu. Se pare că unul dintre consilierii locali ar fi spus că „nu-l impresionează câtuşi de puţin semnătura lui Caramitru“.

Moartea lentă a oraşului Anina vă impresionează, domnilor?

Nina Curiţa"

Intre timp, cei de la caon.ro au mai publicat un articol despre investitiile ratate din Anina care merita citit:

Tin sa precizez ca petitia nu se adreseaza doar locuitorilor Aninei, ci tuturor acelora care si-ar dori sa vada ca putinii investitori nu sunt inlaturati din cauza indolentei sau a intereselor celor din administratia locala.

Eu as garanta ca lucrurile s-ar misca mult mai bine daca ar exista o publicatie locala de actualitate in Anina care sa le stea pe cap domnilor acelora, deoarece lumea ar vedea zi de zi ce fac (sau ce NU fac) dumnealor, iar ei, in acest caz, ar avea grija ca lucrurile sa se schimbe, macar de frica sa nu ramana fara "ciolan". Acum, din pacate, nu prea-i sperie nimic. Asa ca, dragi posibili investitori, asteptam saptamanalul "Anina".