interzicerea asocierii în partide pe criterii etnice

PETIȚIE
În vederea interzicerii asocierii pe criterii etnice în formațiuni politice care ar activa sau activează pe teritoriul indivizibil al ROMÂNIEI,
Vă solicităm să semnați PETIȚIA pe care o vom depune la Parlamentul României.
Starea de fapt: UDMR, ca organizație care asigură reprezentarea politică şi publică la nivel naţional şi local a minorităţii maghiare, a promovat Legea Autonomiei Ținutului Secuiesc spre aprobare de către Camera Deputaților și legea care introduce obligativitatea vorbirii limbii maghiare în județe din Transilvania spre aprobarea de către Senat.
Asocierea pe criterii etnice este un afront adus democrației întrucât prin art.6 din Constituție se recunoaște și se garantează DREPTUL la IDENTITATE a persoanelor aparținând minorităților naționale. De altfel art. 40 din Constituție conferă nediscriminatoriu DREPTUL de ASOCIERE.
Cu toate aceste garanții constituționale, UDMR încearcă pe diferite căi să confere etniei maghiare drepturi individuale care exced drepturilor celorlalți cetățeni români și prin care vor să devină o etnie privilegiată în contradicție cu prevederile constituționale.
Ce poți să spui despre cerința UDMR de a crea o zonă de autonomie etnică în ținutul secuiesc ? Constituția prevede indubitabil la art. 3 alin.1 că ‘’Teritoriul României este inalienabil.’’ iar la art.4 alin. 1. că statul are ca fundament unitatea poporului român și solidaritatea cetățenilor săi. La alin. 2 este înscris că România este patria comună și indivizibilă a tuturor cetățenilor săi, fără deosebire de rasă, de naționalitate, de origine etnică, de limbă, de religie, de sex, de opinie, de apartenență politică, de avere sau origine socială. ’’
Asociația pentru Democrație, Educație și Reconstrucție “Om între Oameni” legal constituită, care are ca obiective importante democrația, educația și reconstrucția, dorește ca această PETIȚIE să constituie Iniţiativă legislativă pe care să o depunem în conformitate cu art. 74 (1) din Constitușie care prevede: Iniţiativa legislativă aparţine, după caz, Guvernului, deputaţilor, senatorilor sau unui număr de cel puţin 100.000 de cetăţeni cu drept de vot. Cetăţenii care îşi manifestă dreptul la iniţiativă legislativă trebuie să provină din cel puţin un sfert din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe, respectiv în municipiul Bucureşti, trebuie să fie înregistrate cel puţin 5.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative.
Vă solicităm să semnați această PETIȚIE, pentru a o depune cât mai curând spre aprobare în Parlamentul României.

Consiliul Director
06.05.2020

 


PADER-Avocat R. F. DUMBRĂVEANU    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez PADER-Avocat R. F. DUMBRĂVEANU să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.







Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...