Nu închideți Insula de Agrement din municipiul Bacău!

După ce timp de 6 ani a stat închisă și a fost redeschisă în 2020 în ajunul campaniei electorale, Insula de Agrement din municipiul este pe cale să fie pusă sub lacăt, cumulat, circa 160 de zile pe an!

Propunerea îi aparține primarului Lucian Stanciu-Viziteu, prin proiectul de Regulamentul privind organizarea și funcționarea noului Serviciu de administrare a spațiilor de agrement, grădinilor publice și bazelor sportive din municipiul Bacău.

În capitolul 9 ce se referă la administrarea Insulei de Agrement, la art. 63 primarul propune un program de funcționare și acces foarte restrictiv:

• 1 Mai – 31 Octombrie: de la ora 07.00 la ora 22.00
  • 1 Noiembrie – 30 Aprilie: de la ora 07.00 la ora 19.00

Astfel, Insula de Agrement ar urma să fie închisă 1656 de ore primăvara și vara, respectiv 2172 de ore toamna și iarna, ceea ce înseamnă, cumulat, peste 3800 de ore în care noi, cetățenii, nu vom avea acces pe acest obiectiv realizat pentru cetățeni, cu banii cetățenilor. În total, circa 160 de zile în care insula va fi închisă.

Oare domnul primar nu știe că sunt destui băcăuani care înainte de ora 7:00 fie aleargă, fie își plimbă animalele de companie pe Insula de Agrement? Cum le va explica acesta copiilor săi că după ora 22:00 pe timpul verii și după ora 19:00 în sezonul rece nu mai au voie să se plimbe sau să facă mișcare cu prietenii lor pe Insula de Agrement?

Sau cum le va explica primarul agenților comerciali de pe Insula de Agrement că după ora 22:00, respectiv 19:00 nu vor mai avea niciun client pe amplasamentele închiriate și pentru care plătesc bani buni la bugetul local?

Nu susținem acest regulament aberant și vă invităm pe toți să semnați pentru ca aceste restricții să nu intre în vigoare!

Propunem ca accesul să rămână nerestricționat, permis non-stop, având în vedere sistemele de supraveghere instalate și proximitatea față de sediul Poliției Locale.

grupul de inițiativă Băcăuanii vor piste pentru biciclete

foto: Iulian Radu

insula_agrement.jpeg

Băcăuanii vor piste pentru biciclete    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Băcăuanii vor piste pentru biciclete să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.