Petitie inchisa si trimisa CNCD 09/12 // Taxeaza-i ! Corneliu Vadim Tudor si Miron Cozma instiga la

Către,

CONSILIUL NAŢIONAL PENTRU COMBATEREA DISCRIMINĂRII

DOMNULE PREŞEDINTE,

Prin prezenta, subsemnatii, formuleaza:

PETIȚIE

În temeiul Ordonanţei Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, formulam prezenta PETIŢIE prin care solicitam constatarea şi sancţionarea contravenției prevăzută de art. 15 din OG 137/2000 săvârşită la dată de 30 noiembrie 2014 de către Domnul Corneliu Vadim Tudor, presedinte al Partidului Romania Mare, precum si a celei savarsite de Domnul Miron Cozma, presedinte al Partidului Social Democrat al Muncitorilor.

Consideram că prin fapta ce face obiectul acestei petiţii am fost discriminati, noi subsemnatii, romani care locuim, studiem si lucram in strainatate. De asemenea, consideram ca a fost discriminat si Presedintele ales al Romaniei, Domnul Klaus Iohannis, prin injurii referitoare la originile acestuia.

Vă solicitam ca, pe lângă aplicarea amenzii contravenţionale, să dispuneţi obligarea părţilor care au săvârşit faptele să publice, în mass-media, un rezumat al hotărârii prin care se constată săvârşirea contravenţiei, precum şi orice măsură necesară pentru înlăturarea consecinţelor acestei fapte.

De asemenea, solicitam să ni se comunice modul de soluţionare a acestei petiţii.

MOTIVELE PETIŢIEI SUNT URMĂTOARELE:

În fapt, partile mai sus citate, respectiv Corneliu Vadim Tudor si Miron Cozma, au instigat la ura nationala, definindu-i pe jumatate din romanii din strainatate « cersetori », « capsunari », « o mana de zapaciti care v-ati vandut votul ». De asemenea, au instigat la ura etnica impotriva lui Klaus Iohannis, catalogandu-l drept « hot »« handicapat », « neamt de mana a doua ». Toate aceste incriminari sunt evidentiate, indeosebi incepand cu minutul 16:30, in timpul emisiunii « Romania Exclusiv », difuzata in direct duminica 30 noiembrie 2014, pe postul de televiziune Romania TV.

În drept, faptele descrise se încadrează în prevederile art. 15 din OG 137/2000.

Putem dovedi cele afirmate cu înregistrarea video a emisiunii, disponbila la adresa : https://www.youtube.com/watch?v=Gua50aV8JJs#t=1458

Dată 2 decembrie 2014                                                Semnături,

DOMNULUI PREŞEDINTE AL CONSILIULUI NAŢIONAL PENTRU COMBATEREA DISCRIMINĂRII

Adresa dvs. de email nu va fi publicată pe site-ul nostru. Cu toate acestea, autorul petiției va putea vedea toate informațiile furnizate în acest formular.

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Vă rugăm să verificați inbox (și folderul pentru mesaje nedorite).