Ingineri Structuristi numai prin AICPS? De ce?!

Stimați Domni(e),

Ați citit regulamentul privind autorizarea de către "Asociația Inginerilor Proiectanți de Structuri - AICPS" a inginerilor constructori proiectanți de structuri pe trepte de competențe profesionale?

Vedeți aici ce vă pregătesc!!!

Credeți că este legitimă erijarea lor în for cu competențe în a stabili cine și la ce nivel poate întocmi și semna proiecte de rezistență în țara noastră?

Ați fost consultat de către AICPS dacă vreți să vă reprezinte și să vă autorizeze în profesiunea de inginer proiectant de structuri?

Putem să lăsăm ca proiectarea să se facă doar de firme din străinătate!!! Dacă noi cei care am absolvit o facultate în țară, nu avem dreptul de a ne exercita profesia doar cu supervizarea AICPS-ului??? atunci să chemăm firmele străine să proiecteze la noi în țară, căci abia așteaptă!

Luăm poziție pe:

si pe

Vă rog, dacă puteți, să motivați semnarea petiției.

Semnarea acestei petiții presupune că NU sunteți de acord cu Regulamntul AICPS! (De-aia se numeste petiție!).

Dacă totuși sunteți de acord cu aceste reglementări, și le considerați oportune, vă așteptăm la secțiunea comentarii cu motivația Dvs.!

Iată cum motivează Domniile lor:

<Proiectarea structurilor pentru construcţii este un domeniu de o importanţă deosebită şi de mare responsabilitate, cu efecte directe asupra siguranţei construcţiilor.
Această activitate impune o calificare în domeniu şi o practică profesională autorizată pe trepte de competenţă, corespunzătoare claselor de importanţă a clădirilor.
În absenţa unei calificări şi a unei practici profesionale în domeniu, proiectarea structurilor pentru construcţii implică riscuri pentru vieţile omeneşti şi pentru bunuri materiale importante.
Noua legislaţie în domeniul calificărilor profesionale şi recunoaşterea acestora în spaţiul U.E., respectiv: Directiva 2005/36/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 07.sept.2005, privind recunoaşterea calificărilor profesionale precum şi Legea nr.200/2004 privind calificările profesionale pentru profesiile reglementate din România, acordă o importanţă deosebită calificărilor şi experienţei în fiecare domeniu.
În conformitate cu Legea nr.200/2004 privind calificările profesionale pentru profesiile reglementate din România, Art.3,4 si 5 asociaţiile profesionale sunt desemnate să confirme experienţa profesională în domeniu.
În consecinţă AICPS, promovează prezentul Regulament privind autorizarea inginerilor constructori proiectanţi de structuri, pe trepte de competenţe profesionale, pe baza studiilor superioare absolvite şi pe baza experinţei profesionale acumulate.
Autorizarea inginerilor constructori Proiectanţi de Structuri se adresează membrilor AICPS şi este o acţiune voluntară a acestora.>

Deci, avem o interpretare personală a Legii:

Asociațiile profesionale sunt desemnate să CONFIRME experiența profesională iar AICPS promovează "Regulament privind AUTORIZAREA..." !!!