Vrem informare corecta si completa cu privire la Hotararile Adunarii Generale. Vrem transparenta si DEMOCRAȚIE, nu dictatura!!!

Noi, proprietari ai complexului Natura Residence, ne-am propus ca prin aceasta petitie sa rugam presedintele, comitetul si administratia asociatiei de proprietari sa ne puna la dispozitie toate informatiile menite sa clarifice modalitatea de calcul a bugetelor propuse in AG precum si legalitatea procesului de organizare si interpretare a rezultatelor actiunii de exprimare a acordului de vointa. 
Solicitam acest lucru avand in vedere faptul ca, fiind o adunare generala fara prezenta fizica, procesul de vot nu a fost unul securizat, cu parola si semnatura electronica, care sa faca imposibila fraudarea rezultatelor. 
Dorim sa ne fie puse la dispozitie aceste informatii in baza articolului Art. 28.  Legea nr. 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor

De asemenea, solicitam aceste informatii cu scopul de a plati intretinerea pe luna octombrie, in care au fost introduse cheltuieli si fonduri aprobate in AG . Indata ce vom primi toate informatiile solicitate, vom proceda la efectuarea platilor. 

Informatiile solicitate sunt urmatoarele: 

1. Fisierul centralizator Excel cu situatia voturilor pe fiecare hotarare AG, pe fiecare membru asociatie, din care sa reiasa ca s-au intrunit conditiile prevazute de lege pentru aprobarea fiecarei hotarari. Tabelul trebuie sa cuprinda pe langa optiunea de vot a fiecarui membru, cota indiviza exprimata in miimi (asa cum se regaseste in listele de intretinere) precum si numarul de unitati de proprietate ale fiecarui membru. (apartament, loc parcare, boxa)
2. Situatia cu optiunile de vot pentru alegerea noului membru de comitet . Ce alegere a facut fiecare membru al asociatiei. 
Care este durata mandatelor membrilor de comitet ? Când și cum a fost stabilită ea? De ce nu au intrat la vot toți cei patru membrii plus cei trei noi candidați? De ce ni s-a propus sa votam unul din cei trei înscriși, in loc de 5 din 7 ?? Cei 4 nu au dorit sa mai candideze? Va rugam sa clarificați. 
3. Numarul de membrii ai asociatiei la momentul numararii voturilor si intocmirii procesului verbal al AG. In listele de intretinere , apare formularea fonduri aprobate cu "acordul majoritatii membrilor asociatiei". Dorim sa fie demonstrat acest lucru.  
4. Intrucat procesul de votare nu a fost unul securizat, cu parola si semnatura electronica, va rog sa scanati toate buletinele de vot si sa le arhivati pe platforma online, asa cum a precizat doamna avocata, ca toate documentele AG au fost publicate pe aceasta platforma.
5. Procesul verbal al AG, semnat de cenzori, cel afisat la avizier nu continea semnatura cenzorilor.
6. Indrumarile de la primaria sector 1 privind organizarea AG pe perioada starii de alerta, la care a facut referire doamna avocata, ca intreaga procedura AG a fost pregatita in baza indrumarilor primite de la primaria de sector. 
7. Pentru proiectele de imbunatatiri/modernizari, conform art 51, va rog sa precizati care sunt proiectele aflate sub incidenta acestui articol. Daca nu exista proiecte in aceasta categorie, va rugam sa mentionati acest lucru. Articolul 51 precizeaza ca pentru aceste proiecte este necesar acordul a doua treimi din numarul total de proprietari din condominiu
8. Pentru hotararile care privesc refacerea fatadei(vopsirea fatadei si lemnaria), va rog sa imi spuneti ce suprafata ati luat in calcul cand ati facut estimarea de costuri, avand in vedere ca fatada este impartita in 3 categorii, sub aspectul proprietatii si al utilizarii: proprietate comuna pentru toti proprietarii (100%), proprietate privata (100%) si mixta sub aspectul utilizarii ei (parterul si ultimul etaj). Ce prevede legea si care este jurisprudenta in privinta distribuirii costului? Va rog sa mentionati articolele de lege cu exactitate. Care sunt procentele din toata suprafata pentru fiecare dintre cele 3 categorii? Cati mp detine fiecare categorie: comuna, private, mixta
9. Proiectul de vopsire fatade: devizul pe baza caruia s-a facut costul estimat prezentat in AG este intocmit pentru o suprafata de 5200 mp. Va rog sa precizati ce include aceasta suprafata sub aspectul clasificarii de la punctul 7, de mai sus. (De exemplu: balcoanele sunt  proproprietate 100 % privata , sunt incluse sa nu in aceasta suprafata? Terasele de la penthouse sunt si ele suprafata privata, sunt practic niste balcoane mai mari, neacoperite, doar ca detin o suprafata mult mai mare de fatada. Apartamentele respective nu ar trebui sa contribuie mai mult la acoperirea costurilor  cu fatada pentru portiunile aflate la ultimul nivel? Ce prevede jurisdictia in aceata privinta? Aceeasi intrebare si pentru proiectul de lemnarie de la parter si ultimul etaj.

Cum sunt partajati cei 5200 mp pentru cele 8 blocuri? S-au făcut devize separate pe blocuri? (Cf Art 87 Repartizarea cheltuielilor pe beneficiari | Lege 196/2018)

10. De ce trebuie sa mai plătim reparația terasamentelor exterioare când aceste costuri au fost încasate in bugetul din 2019 ?

11. In Listele de întreținere lunare sa fie trecută întreținerea separat și fondurile separat.

12. Solutionarea problemelor sesizate de firma de conzorat in ultimul raport anual al cenzorilor.
 
Multumim 

Irina Chivu, proprietar apartament in Natura Residence    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Irina Chivu, proprietar apartament in Natura Residence să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...