Imbunatatirea calitatii apei in orasul Bals judetul Olt

Este foarte probabil că mai toți locuitorii orașului Balș sunt nemulțumiți de calitatea și toxicitatea apei pe care C.A.O. OLT o furnizează. Recent, după venirea mea în țară, am observat cu stupoare cum apa de la robinet este uneori maro, aceasta din cauza ruginei. Rugina înfundă sitele robineților, distruge mașina de spălat, centrala pe gaz și tot ceea ce este racordat la apă. Cel mai grav este faptul că aceasta afectează viața umană. De pildă, analizele de sânge pe care le-a făcut fratele meu, singurul din familie care consumă curent apă de la robinet, au relevat prezența în corp a nitriților. Prezența nitriților în apa de la robinet este confirmată și de testele pe care le putem efectua la centre specializate în acest sens. Recent, astfel de teste au fost realizate și la solicitarea mea iar procentul de nitriți este, cum era de așteptat, nepermis de mare. În orașul Balș, oamenii sunt în general prea săraci să înlocuiască la fiecare câțiva ani aparatura din casă și, încă și mai trist, prea săraci să se trateze în spitale. Cu toții ne dorim ca apa din orașul Balș să fie potabilă, pentru asta plătim cu toții. Mai mult, avem dreptul la viață și acesta trebuie să ne fie respectat. În caz contrar, solicităm ca prețul apei să scadă iar aceasta să fie încadrată ca apă nepotabilă (menajeră), ceea ce va însemna că fiecare trebuie să se descurce pe cont propriu, cu puțuri, fântâni și apă îmbuteliată, filtre etc. Date fiind acestea, solicităm C.A.O. OLT să ia măsuri imediate și să rezolve această problemă, fie crescând calitatea apei furnizate la nivelul apei potabile, fie reducând prețul acesteia și informând locuitorii cu privire la calitatea nepotabilă și toxică a apei.

Andrei Diaconu    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Andrei Diaconu să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.