Il vrem pe Victor Ponta înapoi!!!

Premierul si-a dat demisia din cauza a 20.000 de oameni? Tara nu e formata doar din acei oameni care au iesit in strada! Nu putem sa tacem si sa ne uitam cum tara se duce la fund doar din cauza tinerilor care au facut din tragedia de la colectiv,un scop politic! Datorita lui Victor Ponta,tara a inceput sa isi revina,mai ales pe plan financiar! Omul asta e vinovat doar pentru ca a facut un bine Romaniei! Deschideti ochii!!! Datorita tineretului,avem un presedinte care nu stie ce "loc" ocupa si se balbaie in fata poporului! Si tot datorita tineretului care iesit in strada,daca nu facem ceva vom reveni in anul 2012!!Ponta va ramane in Istorie  , dar pacat ca putini o vad! : Cea mai mare crestere economica din UE! In 2013, Romania a inregistrat cea mai mare rata de crestere economica din Uniunea Europeana: 3,5%!

Am inceput sa readucem investitorii straini in tara. Exemple: Daimler, Exxon, Pirelli, Michelin, Bosch, Chevron, deLonghi, Oracle, Prysmian Slatina, OMV Petrom, ZTE, Huawei, China Huadian, TRW Automotive si multe alte companii.

Am crescut cu peste 190.000 numarul de persoane angajate cu contracte de munca (trimestrul I din 2014 fata de trimestrul I din 2013). Numarul este cu aproape 400.000 mai mare fata de luna martie a anului 2011.

Reindustrializarea Romaniei. In ultimii ani productia industriala a crescut cu rate de 9-10%, industria aducand astfel trei sferturi din cresterea economica anuala.

Romgaz si Electrica, listate pe Bursa din Londra. Un success important pentru dezvoltarea Pietei de Capital din Romania si pentru Romania insasi.

Am adus Hidroelectrica, Transgaz si alte companii de stat pe profit. Profitul Hidroelectrica in 2013 a fost de 200 de milioane de euro – echivalentul castigului inregistrat de companie in ultimii 11 ani!

Am inaugurat 240 de kilometri de autostrada in 2012 si 2013.

Ne-am respectat angajamentele de consolidare fiscala. In perioada 2010-2013 Romania a avut a doua cea mai dura ajustare fiscala din UE, dupa Grecia. Deficitul bugetar a scazut de la 5,5% din PIB in 2011 la 2,2% din PIB in 2014.

Romania nu mai imbratiseaza modelul pe datorie. Datoria externa totala a scazut de la 99 miliarde euro sfarsit aprilie 2012 la 94,5 miliarde euro la sfarsitul lunii aprilie 2014, dupa ce sub Regimul Basescu crescuse de la 50 miliarde euro la 99 miliarde euro.

Romania este o tara credibila pentru investitorii externi. Randamentele la imprumuturile pe pietele interne si externe au ajuns la minime istorice.

Rata inflatiei a scazut. Politicile macroeconomice corecte ale Guvernului au facut ca rata inflatiei sa scada, oferind premise pentru cresterea puterii de cumparare.

Investitiile straine directe au crescut. Romania – pe locul trei in topul celor mai atractive tari pentru investitii (Europa Centrala si de Est)! Daca vom mentine acest ritm, Romania ar putea ajunge pe locul 2 in 2015 (potrivit datelor European Attractiveness Survey – 21 mai 2014).

Agentia de rating Standard&Poor’s a upgradat Romania in categoria “investment grade”. Perspectiva este stabila, ceea ce inseamna ca marii investitori de portofoliu pot reveni pe piata romaneasca.

Am deschis Romania pentru noi piete de consum. Am dezvoltat relatii diplomatice cu China si astfel am deschis agricultura romaneasca unei piete cu 1,4 miliarde de consumatori.

15 miliarde EURO – investitii strategice in economie in 2013. 8 miliarde euro cheltuieli de investitii publice in 2013, dintre care 3 miliarde euro din fonduri europene. 2 miliarde euro investitii straine in 2013. 5 miliarde euro acorduri si memorandumuri semnate cu China.

Productii record in agricultura! Romania, pe primul loc in UE la productia de floarea soarelui in 2013. Productie record pentru ultimii 8 ani la grau. Romania a ajus pe locul doi in UE la productia de porumb.

Premiera in ultimii 20 de ani: Romania a exportat mai multe produse agroalimentare decat a importat. Romania a exportat in 2013 produse agroalimentare in valoare totala de 5,09 miliarde euro, cu 30,2% mai mult fata de anul precedent.

Crestere masiva a ratei absorbtiei fondurilor europene – de cinci ori in doi ani. In septembrie 2014, rata de absorbtie a ajuns la aproape 40%, de la aproximativ 7%, cat era in mai 2012. Am adus peste 4 miliarde de euro in tara, in doar doi ani! Am accelerat absorbtia fondurilor europene prin crearea unei structuri centrale – Ministerul Fondurilor Europene – si prin simplificarea si unificarea cadrului legislativ.

Am deblocat 5 Programe Operationale pe fonduri europene. POS Mediu, POS DRU, POR, Programul operational de pescuit si POS Transport, care au avut probleme din cauza neregulilor inregistrate in perioada 2010-2011, perioada de guvernare a PDL.

Am obtinut un an suplimentar pentru absorbtia fondurilor europene. In cazul aplicarii regulii “N+3”, Romania va putea cheltui fondurile europene alocate pentru anul 2011 pana la data de 31 decembrie 2014, iar pe cele alocate pentru anul 2012 pana la data de 31 decembrie 2015.

Am demarat Proiectul „laserului de la Magurele”. Proiectul ELI (Extreme Light Infrastructure) – este cel mai mare laser din lume si cel mai important proiect stiintific din Romania. Acesta are potentialul de a atrage fonduri publice si private in valoare de peste 1 milliard de euro si poate conduce la crearea a peste 13.000 de locuri de munca in cercetare.

Am protejat industria alimentara in scandalurile internationale cu produse din Romania. Guvernul a reactionat prompt atunci cand industria alimentara din Romania a fost in pericol, minimizand efectele negative ale scandalului carnii de cal si laptelui contaminat, protejand atat producatorii, dar mai ales populatia.

Am constituit Fondul pentru acordarea de microcredite in agricultura pentru cei care au nevoie de accesarea unui imprumut neeligibil prin alte programe.

Am redus cheltuielile la livrarea apei destinate irigatiilor. Am obtinut 220 de milioane de euro de la UE pentru modernizarea infrastructurii principale de irigatii, care se intinde pe 200.000 de hectare.

Am eliminat si comasat circa 100 de taxe si tarife. Am redus birocratia fiscala. Am continuat procesul de reducere a numarului de taxe platite de o companie.

Majorarea deductibilitatii cheltuielilor de cercetare-dezvoltare de la 20% la 50% pentru stimularea investitiilor inovative si crearea de locuri de munca.

Ajutor de stat de 100 de milioane de euro pentru firmele IT care creeaza locuri de munca.

Am adoptat noul Cod al Insolventei. Acesta este un pas extrem de important impotriva rau-platnicilor si stopeaza evazionistii.

Cei care platesc in avans impozitele si taxele primesc bonificatii de 5%-10%.

Am majorat plafonul rambursarilor de TVA cu inspectie ulterioara la 45.000 de lei.

Am suplimentat cu 100 de milioane de lei bugetul privind ajutoarele de minimis pentru investitiile realizate de catre intreprinderile mici si mijlocii – ajungandu-se la o suma de 500 milioane lei.

Am introdus plata TVA la incasare. Masura este destinata firmelor cu cifra de afaceri mai mica de 500.000 de euro.

Am introdus Programul de garantare a creditelor pentru IMM-uri. Programul consta in acordarea catre IMM-uri a unei linii de credit pentru capital de lucru, garantata de stat, in procent de maximum 50% din valoarea finantarii. Limita unui plafon de garantare este de 2 miliarde lei.

Am majorat plafonul de deductibilitate a TVA pe veniturile din activitatile independente de la 119.000 la 220.000 de lei. In acest fel a fost simplificata birocratia pentru micii intreprinzatori.

O noua lege pentru intreprinderile mici si mijlocii. Aceasta are la baza transpunerea in legislatia romaneasca a legii europene privind intreprinderile mici din Europa, Small Business Act (SBA).

Am trecut investitiile publice eligibile pe finantare din fonduri europene pentru a creste efectele de multiplicare si creare de locuri de munca.

Am inceput sa platim datoriile statului catre firmele private. Statul nu mai trebuie sa fie un factor de blocaj in economie.

Schema de sprijin pentru marii consumatori industriali de energie. Aceasta presupune reducerea cu pana la 85% a numarului de certificate verzi. Astfel am sprijinit sectorul economic pe fondul liberalizarii pretului la gaze.

Gradinite construite cu finantare sprijinita de catre Guvern in Republica Moldova. 20 de milioane de euro pentru programul de modernizare a scolilor si a celor 400 de gradinite din Republica Moldova (decembrie 2013).

In 2012 si 2013, finantarea cercetarii a crescut la cercetarea aplicativa cu 2,2 puncte procentuale in cheltuielile totale, respectiv de la 39,2% la 41,4%.