Un NU hotărât finanţării partidelor politice prin subvenţii de la bugetul de stat

"Puterea aparţine naţiunii, nu puterilor publice care doar o exercită în numele acesteia."

Prin prezenta petiţie, vrem sa analizaţi modificarea legii  Legea nr.294/2007 privind partidele politice privind finanţarea partidelor politice în sensul ca toate partidele politice înregistrate în RM să fie finanţate din surse proprii (cotizaţiile membrilor de partid), din donaţii şi din alte surse de venituri.
Cerem ca aceste partide să trăiasca pe spatele lor, fără a mai greva bugetul cu cheltuieli enorme necesare funcţionarilor lor;
- Încetarea cheltuirii de bani publici, colectaţi prin taxe şi impozite aberante, pentru susţinerea campaniilor electorale.
- Toate partidele politice, fara nici o excepţie, au devenit cuiburi de profitori, o adunătură clientelară care au uitat ce inseamnă respectul faţă de cetăţean, au uitat respectul faţa de banul public.
- Este momentul ca fiecare partid să supravieţuiască pe eşicherul politic moldovenesc numai pe criterii de competenţa şi adeziune a cetăţenilor la platformele lor.
- În acest fel se poate vedea care dintre partide au în realitate sustinerea cetăţenilor şi vor disparea cei care se lauda cu zeci de mii sau milioane de adeziuni fictive.