Greva generala a transportatorilor din decembrie 2013

VA ASTEPTAM ALATURI DE NOI
ORICE SPRIJIN CONTEAZA !!

Din cauza neindeplinirii pana in prezent a promisiunilor MT asumate si semnate de ministrul Transporturilor Relu Fenechiu cu reprezentantii CNR in data de 22.05.2013, CNR este de acord cu sustinerea unui protest national in decembrie 2013.

 

Pe langa doleantele cuprinse in minuta semnata cu reprezentantii Ministerului Transporturilor, o alta cerinta nediscutabila o reprezinta renuntarea la majorarea accizei din carburanti cu 7 eurocenti, si/sau returnarea catre transportatori a unei cote parti din acciza de minim 130 euro/1.000 litri carburanti profesionali. In vederea cuantumizarii sprijinului acestui demers, CNR pune la dispozitia oricarui transportator, posibilitatea de a-si manifesta dorinta de participare la acest protest, pe motivele anuntate, inscriindu-se pe aceasta platforma.

Orice propuneri sau doleante privind protestul pot fi trimise pe e-mail la adresa protest@conr.ro Atat propunerile cat si inscrierea in baza de date sunt binevenite atat din partea membrilor CNR, cat si a altor transportatori care nu sunt membri ai CNR.

Pentru a semnala dorinta de a participa la protestul din decembrie 2013, Va rugam sa subscrieti pe lista protestatarilor de pe site-ul Confederatiei nationale Rutiere (CNR), pe adresele :

http://www.conr.ro/index.php

 

http://protest.transportator.info/

 

 

Mesajul Presedintelui Confederatiei Nationale Rutiere (CNR), Domnul Augustin Hagiu :

 

Eu cred ca inceputul lunii Decembrie nu este nici prea apropiata si nici foarte departata astfel incat, din acest moment transportatorii, in toata tara sa poata sa se mobilizeze/organizeze.

Cu cat avem idei mai putine si argumente mai pragmatice cu atat reusim sa ne mobilizam mai bine.

Ca forma de protest eu imi mentin opinia legata de vizibilitate, fiabilitate si minimizarea riscurilor.

Mergand pe o astfel de analiza pot sa mentionez ca :

- vizibilitate = autovehicule comerciale indiferent de capacitate incolonate in stationare in functie de conditiile de infrastructura (evident ca centurile ocolitoare acolo unde exista sunt cele mai utile).Bannere de minim 1/3 m cu mesaje clare si la obiect.

- fiabilitate = consumuri de carburat si resurse cat mai mici prin manifestarea cat mai aproape de sediul companiilor, in fiecare judet/localitate.Practic este nevoie de carburant doar pentru a ajunge la locul "faptei" si ulterior pentru a mentine o temperatura de bun simt in habitaclul soferilor.

- minimizarea riscurilor = stationare la marginea drumurilor sau pe prima banda in cazul drumurilor cu doua benzi pe sens cu justificarea ca nu exista parcari suficiente pentru toti, lasand cale libera pentru circulatia autoturismelor - doar a autoturismelor. Utilizarea permanenta a statiilor de emisie receptie pentru ca nici un vehicul comercial sa nu depaseasca coloana stationata .

In plus, informarea ambasadelor/patronatelor din tarile vecine - este de mare impact si a pus presiune si data trecuta pe insitutii. Totodatra consider ca trebuie ca si data trecuta sa informam (patronatele) politia rutiera la nivel national pentru a fi acoperiti si din acest punct de vedere.

Nu blocam drumurile ci blocam transporturile si foarte important tranzitul prin Romania.

Cred ca trebuie neaparat sa avem o discutie FOARTE SERIOASA si cu expeditorii si cu logisticienii respectiv cu toate bursele.

Daca intradevar dorim sa reusim intr-o manifestare fara precedent care sa ne aduca in pozitia castigatoare trebuie sa ne asumam 100 % acest moment cu tot ceea ce inseamna deranj pe termen scurt cu speranta ca pe termen mediu si lung vom avea numai de castigat.

Nu sunt de acord sub nici o forma sa ne expunem doar pentru a bifa un eveniment si de aceea este extrem de important ca toti sa ne manifestam in acelasi mod in toata tara.

Avand in vedere lista cu sustineri propune defalcare pe judete iar in judetele unde inca nu au rasarit liderii sa incercam sa ii gasim pentru a incepe organizarea.

Momentul este prielnic. Intreaga societate romaneasca care nu impartaseste conditia de turma, este revoltata de ce se intampla in aceasta tara iar transportatorii au mai primit cel putin doua mingi la fileu in ultimul timp.

Sper ca am fost destul de clar pentru toti cei ce, pe buna dreptate, se intreaba ce si cum.

Daca ceea ce am scris eu corespunde si vointei majoritare, eu personal cred ca avem sanse.

Mai trebuie stabilit ceva. Data limita pana la care Guvernul, Ministerul de resort mai pot prin cine stie ce minute/protocoale etc. sa ne opreasca sau mai bine spus care este punctul de non-return si ce conditii trebuie indeplinite dupa ce incepe manifestarea pentru a rebeni la normal. Totodata trebuie sa stim clar ce ne poate determina sa incetam protestul.

Am emis si un comunicat de presa, urmand ca inainte de eveniment cu maxim 48 de ore sa mai emitem un comunicat.

Atata timp cat reusim sa concentram / mobilizam peste 20 000 autovehicule la nivel national asta insemnand aprocimativ 15 – 20 % din firmele active de transport in Romania, cred ca avem sanse reale de succes. Sub acest procent ne agitam de pomana si nimeni nu ne mai crede..

Cu stima,

Augustin Hagiu

Presedinte CNR

 

 

 

 

Mesajul Confederatiei Nationale Rutiere (CNR) catre Breasla

 

COMUNICAT DE PRESA CNR - PROTEST NATIONAL !


Transportatorii rutieri renunta la asteptare. Promisiunile neindeplinite ale MT atrag un protest national in luna Decembrie

Ca urmare a neindeplinirii de catre Ministerul Transporturilor a promisiunilor asumate si semnate de ministrul Transporturilor Relu Fenechiu cu  reprezentantii Confederatiei Nationale Rutiere (CNR) in luna mai a.c., s-a luat hotararea promovarii si sustinerii unui protest national, organizat de transportatorii rutieri in luna decembrie 2013.

Transportatorii au adaugat o noua cerinta referitoare la returnarea unei cote parti din acciza, de minim 130 euro/1.000 litri carburanti profesionali, dupa modelul existent in toate tarile membre UE. Introducerea unei majorari a accizei din carburanti cu 7 eurocenti, precum si modificarea subita a recalcularii nivelului accizelor la carburanti in raport cu inflatia, este considerata de breasla o masura abuziva cu impact direct in segmentul tuturor transportatorilor rutieri.

In textul minutei asumate dar neindeplinite, ce doar a suspendat protestele din luna Mai, se regasesc aceleasi probleme nerezolvate de infrastructura rutiera inexistenta, fiscalitate exagerata deghizata in lupta impotriva firmelor pirat, legislatie rutiera nationala rectificata sau completata lunar si lipsa de sustinere a activitatii de transport.

Modificarile legislative discutate in CDS si agreate de CNR si de celelalte patronate, zac de luni de zile printre niste sertare prafuite, in timp ce transportatorii se straduie sa faca fata contextului economic din ce in ce mai dificil, precum si abuzurilor comise de angajatii ministerului de resort.

In ultimele luni Confederatia Nationala Rutiera a solicitat deschiderea la dialog  a noului ministru al Transporturilor, inaintand totodata propuneri legislative concrete catre Guvern, Ministerul Muncii si Ministerul de Finante, incluzand solutii pentru combaterea evaziunii fiscale, insa adresele oficiale ale CNR nu au primit raspuns.

Doamna Ministru Ramona Manescu a refuzat intalnirile cu reprezentantii patronatelor membre CNR.

In conditiile in care nici angajamentele asumate in primavara si nici solicitarile curente ale transportatorilor nu vor fi puse in practica, exista premisele ca la inceputul lunii Decembrie, activitatea in transporturi sa se opreasca pentru o perioada nedeterminata.

Presedinte CNR

Augustin Hagiu

 

 

CNR SUSTINE UN PROTEST NATIONAL IN DECEMBRIE !

Stimati colegi din APTE 2002 si FORT, uniti prin CNR !
Tot mai multe voci ne cer o reactie ca Breasla, fata de masurile de colectare de taxe ale Guvernului si fata de faptul ca pana in prezent, NICI O reglementare nu a vazut lumina zilei ca urmare a minutei semnate de CNR cu MT in data de 22.05.2013 ! Acest fapt ne arata o lipsa TOTALA de respect fata de noi, cei care platim toate oalele sparte de un guvern incompetent, care prefera sa ingroape o ramura foarte importanta a economiei, in loc sa isi indeplineasca promisiunile asumate in mai 2013, la presiunea iminentei unui protest national ! Observam ca acesti demagogi nu cunosc alta limba decat cea a protestului national, pentru o cauza dreapta ! Din lipsa acuta de bani....si de idei, "expertii" din Guvern lanseaza ideea celor 7 centi, strans legati cu un alt numar de 7...de acasa ! Cei 7 centi/l. se vor duce tot acolo, unde s-au dus banii CNADNR cand s-a asfaltat podul de la Calafat ! Dupa cum stiti, dupa numai 4 luni de la inaugurare, trebuie refacut covorul asfaltic...S-a constatat ca asfaltul romanesc, in contradictie cu cel bulgaresc, nu rezista la ... traficul greu !!! Simt ceva similar cu TOATE marile proiecte (vezi autostrazi, centuri, etc.) inaugurate recent ! Nu vedem una care sa nu fie refacuta, reasfaltata, reumpluta de bani dupa doar cateva luni de la inaugurare (vezi centura Caransebes) !!! Aici trebuie sa fie asfaltati si cei 7 centi....
Pentru a vedea nivelul dorintei de a impune RESPECT din partea Guvernului si al MT si pentru a evita situatia incerta de sustinere din 22.05.2013, CNR va deschide curand o pagina de sustinere a unui protest la nivel national pe pagina www.conr.ro , unde toti cei nemultumiti vor putea sa-si posteze numele si datele de contact, semnaland dorinta de sprijin al unui protest in decembrie 2013 , daca legislatia nu se va normaliza conform minutei din 22.05.2013 ! Iata postarile cu minuta :

Minuta

Minuta semnata de CNR

.....la care nici acum nu avem rezultatele discutate !In textul minutei se regasesc aceleasi probleme nerezolvate, care ne macina si acum :- modificarea HG 69,- modificarea OG 43,- modificarea OUG 11,- placutele sunt in continuare obligatorii, contrar Directivei CE 96/53 !- constructia pasajelor de la Arad este oprita ,- accizele din carburantii profesionali nu se pot recupera in parte, mai mult decat atat, mai vor sa introduca accize de 7 centi...- avem taxe pe drumurile judetene si altele apar peste noapte (vezi HCJ HD 121/2013 - 1000 lei/zi !!!)- avem taxe de intrare pentru incarcare/descarcare in localitati, contrar uzuantei europene de fluidizare a transportului de marfa !- avem baze de date diferite la fiecare autoritate, fara interoperabilitate intre ele, - etc.Toate modificarile legislative propuse, discutate in CDS si agreate de CNR si de celelalte patronate zac printre niste sertare prafuite si asteapta ...si asteapta...si asteapta...sa vina primavara !Noi avem o alta varianta : inceputul lui decembrie 2013 !Daca sunteti de acord, atunci alaturati-va noua pe lista de sustinere a protestului de pe site-ul CNR - www.conr.ro !

Daca doriti sa trimiteti mesaje catre CNR, va va sta la dispozitie o adresa de mail dedicata :  protest@conr.ro


Cu stima ,


Confederatia Nationala Rutiera (CNR)

Presedinte

Augustin Hagiu - 0729.218111

 

Secretar General

Siegfried Mayer - 0722.277758

 

 

 

 

Mesajul Confederatiei Nationale Rutiere (CNR) catre bursele de transport si firmele de logistica -

 

Stimati Colegi,

 

In codul sectoarelor de activitate aferente legii dialogului social, transporturile precum si serviciile conexe respectiv logistica, casele de expeditie, etc. sunt in aceeasi mare familie intitulata: „transporturi terestre si servicii conexe”.

De fiecare data, in ultimii ani, la protestele organizate si desfasurate de transportatori sau doar organizate de catre acestia, bursele de transport si logisticienii si-au continuat activitatea fiind chiar nemultumite de faptul ca apar intarzieri pe lantul de distributie sau pentru ca am cerut suspendarea activitatii pe intreaga perioada a desfasurarii evenimentelor.

Cel mai simplu protest ce poate avea loc in transporturile romanesti implica cu adevarat o suferinta mare pe termen scurt, din cauza pierderii unor sume importante de bani aferente comenzilor, insa sa nu ne pacalim...marfurile acelea oricum tot in Romania trebuie sa ajunga si evident ca toate comenzile oricum se vor activa dupa ce evenimentele inceteaza.

Avand in vedere mobilizarea din ultimele zile la nivelul transportatorilor, sunt absolut CONVINS ca putem IMPREUNA sa intram in ISTORIA TRANSPORTURILOR ROMANESTI pentru prima data in ultimii 23 de ani, daca suntem altruisti si inlocuim gandirea pe termen scurt cu gandirea pe termen lung.

V-ati intrebat vreodata ce se poate intampla pe termen lung, daca firmele autohtone de transport ar fi inlocuite in mare parte cu transportatori straini?

Sau ce poate sa insemne pentru TOTI cei ce apartin familiei de mai sus, daca din cauza unei diferente de cost operational de numai 50 de euro, transportatorii autohtoni ar pierde comenzi pe banda rulanta in avantajul celorlalti competitori?

Stim si suntem convinsi atat eu  cat si dumneavoastra  ca in maxim 24 de ore de la oprirea totala a activitatii in sectorul „transporturi terestre si servicii conexe” , economia romaneasca, toate domeniile de activitate inclusiv sociale, paralizeaza. Ce se intampla intr-o astfel de situatie? GUVERNUL CEDEAZA si accepta dialogul constructiv pentru ca nu are alternativa. NU poti obliga o entitate privata sa realizeze servicii .

STOP ACTIVITATE la nivel national in randul transportatorilor, logisticienilor si caselor de expeditie inseamna un nou inceput pentru  intreg sectorul de activitate, reprezentand inainte de toate, un factor determinant pentru CONSTIENTIZAREA factorilor responsabili si institutiilor statului cu privire la importanta noastra.

ESECUL unei astfel de manifestari insa va accelera ritmul dezvoltarii problemelor breslei in ansamblu.

Va rog sa faceti doar un exercitiu simplu de imaginatie si sa va inchipuiti ca intram toti in concediu 48 de ore. 48 de ore in care ne iubim familia, ne gandim la prieteni ne intalnim la o bere , citim o carte si nu ne pasa de comenzi, transport, etc.

CE SE INTAMPLA CU TARA ASTA IN 48 de ore in care noi toti ne ocupam cu altceva? PARALIZEAZA. Nu sunt meschin, nici inconstient si imi iubesc tara si oamenii ei cu bune cu rele insa este nevoie de aceste ore de pauza, pentru ca ele ne ofera siguranta unor alte mii de ore de munca generatoare de satisfactii.

M-am saturat sa vad cum va grabiti sa va platiti darile catre stat, licentele si autorizatiile catre hotii din ministere, iar in schimb nu primiti nimic in afara controalelor si amenzilor, legislatiei abuzive, haotice si TOTI, TOTI ne „descurcam” romaneste, dupa care ne bucuram ca am rezistat si capra vecinului a murit ramanand mai multa iarba pentru a noastra.

Oamenii din tara asta au uitat sa se iubeasca, sa fie toleranti, sa comunice si sa fie prieteni, sa se respecte si sa muceasca cu bucuria faptului implinit. Breasla asta mare arata ca un aprozar cu legume scofalcite mai mari sau mai mici, insa suferind de in proportie de 100 %.

NU VREAU SA FIM IN CONTINUARE CONSIDERATI LEGUME DE CATRE NISTE SEMIANALFABETI, CE NU AU ALT SCOP IN VIATA DECAT SA NE CONSIDERE O TURMA DE COTIZANTI PENTRU PROPRIA LOR INAVUTIRE.

Credeti ca le pasa daca aveti ce pune pe masa seara? NU. Nu conteaza ca intrati in faliment sau insolventa. IMPORTANT ESTE SA COTIZATI CONSTANT CAT SUNTETI IN VIATA !

Controlul banilor este la ei.

Hai sa le aratam ca nu suntem oi sau legume si ca suntem uniti ca oameni ce aplica inainte de toate gandirea pe termen lung.

NU BLOCAM DRUMURILE – CU MINIM EFORT BLOCAM INTREAGA ECONOMIE pe termen scurt, DEBLOCAND-O insa pe TERMEN LUNG.

Ce este de facut?

  1. Incepand cu ziua premergatoare protestului, toate bursele de transport anunta „probleme tehnice”  si vor avea functionale doar modulele de comunicare gen „Lista de discutii” si „Info utile”.
  2. Logisticienii si expeditorii anunta oprirea activitatii ca urmare a opririi transporturilor,
  3. Transportatoriii anunta si ei oprirea activitatii si intra intr-un concediu binemeritat alaturi de soferi, iar vehiculele comerciale „surprinse de moment” in trafic, intra in parcari si cand locurile de parcare se termina, trag pe dreapta ,
  4. Toti cei ce se inscriu pana atunci pentru protest, in fiecare judet se aduna, comunica cu presa si transmit semnale unitare,
  5. Asociatiile transmit ca si in primavara catre patronatele din afara Romaniei si catre ambasade si consulate prin MAE informare cu privire la imposibilitatea tranzitarii tarii noastre de catre transportatorii straini in perioada protestului,
  6. Nu acceptam promisiuni ci doar lucruri concrete fara protocoale si minute semnate cu MT. Ori rezolva solicitarile ori isi asuma consecintele – rafturi goale de sarbatori si o nemultumire de ansamblu in tot mediul de afaceri autohton, productie, comert si servicii.

Suntem cel mai puternic sector economic din Romania ! Putem demonstra asta doar prin unitate!

Aveti suficient timp sa cugetati. Pana in luna decembrie mai este suficient timp ... sau nu ...

 

Cu sinceritate,

Augustin Hagiu

Presedinte

Confederatia Nationala Rutiera

 


SAU

Adresa dvs. de email nu va fi publicată pe site-ul nostru. Cu toate acestea, autorul petiției va putea vedea toate informațiile furnizate în acest formular.

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Vă rugăm să verificați inbox (și folderul pentru mesaje nedorite).
Facebook