„Ghid pentru reabilitarea clădirilor istorice din orașul Lugoj“

    Dragi lugojeni, pentru că avem - încă - un oraș frumos, încărcat de tradiție și istorie, în care dorim ca generațiile următoare să trăiască și să se bucure de farmecul său, un loc în care natura (râul Timiș cu malurile sale) este completată de arhitectura provincială de inspirație central-europeană a imobilelor, vă îndemn să semnați petiția prin care îi cerem arhitectului-șef să elaboreze un  „Ghid de bune practici pentru reabilitarea clădirilor din centrul istoric“. Haideți să încercăm, pe ultima sută de metri, să salvăm ce a mai rămas. Cu această ocazie să il scoatem din adormire pe inginerul care de peste 15 ani a „supravegheat“ involuția arhitecturală a Lugojului. În ultimii 26 de ani, Lugojul a pierdut clădiri reprezentative, altele au fost mutilate irecuperabil, din rea-voință sau necunoaștere, iar în zona centrală, și nu numai, au apărut imobile urâte, care ilustrează perfect haosul urbanistic din ultimele decenii. Un asemenea ghid este necesar pentru că el informează proprietarii cu privire la culorile și materialele pe care le pot folosi la o clădire istorică, tâmplăria de lemn și elementele de feronerie care trebuie conservate, importanța menținerii echilibrului estetic și specificul cartierelor istorice etc.
    Asemenea orașelor Timișoara, Sibiu, Reghin, Oradea, Câmpulung ș.a., Lugojul trebuie să aibă un îndrumar care să informeze și să sensibilizeze cetățenii cu privire la importanța conservării zestrei noastre arhitecturale.


Gaidoș Cristian Oliviu    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Gaidoș Cristian Oliviu să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Facebook