Sustineti eutanasierea maidanezilor neadoptati in 30 de zile!

Quoted post


Musafir

#945

2013-09-06 07:36

Autoritatile sunt depasite de situatie si nu sunt suficiente doua trei campanii televizate de circ si haituire a bietelor fiinte.

Problema canilor fara stapani este la fel de veche ca si societatea romaneasca.
Abandonul animalelor poate fi oprit numai cu vointa politica pe termen lung (nu doar 3 zile televizate), pentru inceput avem nevoie de:

- subventionarea sterilizarii;
- inregistrarea nominala a fiecarui animal sterilizat intr-o baza de date locala, bazele de date locale vor fi transmise in fiecare luna in baza de date centrala UNICA ;
- fiecare animal va avea atasat un cod cu datele persoanei responsabile, pentru contactarea sau tragerea la raspundere in caz de pierdere, abandon sau cazuri de agresivitate soldate cu pierderi de vieti omenesti sau raniri;
-animalele care nu pot fi luate in custodie de persoane fizice, vor fi adapostite in centre speciale (adaposturi);
-orice animal luat in custodie va avea un cod atasat unei singure persoane responsabile (in crotal sau microcip);
-cainii de rasa vor avea parte de acelasi tip de inregistrare atasata identitatii unei singure persoane (crotal sau cip), in caz de pierdere, abandon, etc.

Toate operatiunile de mai sus nu pot fi aplicate fara verificarea regulata a autoritatilor de pe plan local, insotide de:

- legi aspre, legi bine facute cu norme de aplicare clare si detaliate;
- verificarea aplicarii acestor legi de la centru spre plan local;
- verificarea si amendarea primarilor si a cetatenilor care detin caini neinregistrati, nedeclarati;
Pentru a putea rezolva situatia cu solutia sterilizarii, e necesara infiintarea unei agentii speciale (cu buget) cu echipe de verificare si control in teren la nivelul localitatilor si a focarelor de inmultire.
DESPRE CAINII CU STAPAN (de ex. Bucuresti):Scop: Limitarea proliferarii mediului nesanatos. Stimulare prin taxe pentru detinerea de animale de talie mica/medie si amenzi pentru murdarirea spatiului public.

(Indiferent unde locuieşti în oraş, această infecţie provenită din resturile alimentare, excremente, păr şi mortăciuni afectează întreg oraşul si periferiile, indiferent că stai în Băneasa, Primăverii sau Glina. Infecţia circulă prin aer. Trotuarele si SPATIILE “VERZI” din zonele cartiere dormitor şi cele centrale sunt pline de resturi de excremente de la câinii fără stăpân şi de la cei cu stăpân la fel). Bucurestiul, si din aceasta cauza, este cunoscul ca un oras FORTE MURDAR.
Impunerea implantului de cip în fiecare animal, cip care să conţină numele stăpânului şi adresă stăpânului, rasă (dacă are), talie- mică, medie, mare.

1. Controale regulate în public dacă stăpânii au acest implant atasat cainilor. (în parcuri, pe străzi, etc)
2. Avertizarea şi apoi Amendarea stăpânilor care nu au aplicat cipul în animale.
3. Ridicarea din stradă a animalelor fără implant nerevendicate
4. Implantarea animalelor revendicate cu trecerea pe cip a datelor revendicatorului şi amendarea lui pentru fiecare revendicare.
5. Impunerea de TAXE pe câine, în funcţie de datele din implant (talia mică – taxă mică, talie mare – taxă mare)
6. Campanii media şi aplicarea legii pentru stăpânii care nu au kit de strângere a resturilor – un rucsac etanş care să conţină mănuşa pungă specială de unică folosinţă, lopată, etc şi solutie dezinfectanta pentru mâini)
7. Campanii media masive şi taxe mari pentru câinii de talie mare.
8. Campanii media masive pentru încurajarea deţinerii de câini de talie mică şi medie.
9. Taxe speciale pentru posesorii de animale ce locuiesc în locuinţe colective (blocuri).

Raspunsuri

X

#952 Re:

2013-09-06 07:58:57

#945: -

Foarte corect ceea ce sustii, dar cand va fii posibil asa ceva in Romania ? Sa ne revenim si sa cautam solutii viabile in situatia concreta in care suntem, nu intr-o ipotetica situatie in care noi romanii am avea educatie, constiinta, responsabilitate si conducatori pe masura.