Sustineti eutanasierea maidanezilor neadoptati in 30 de zile!

Quoted post

Marius

#170 ..

2013-09-04 12:39

Am spus si ma repet: animalele salbatice nu au ce cauta pe strazile unui oras.
Doamna Daniela, va inteleg punctul de vedere si precum am spus, asa ar fi normal.. ca solutia sa fie sterilizarea. Dar de ani de zile de cand aceasta "solutie" este "pusa in aplicare", numarul cainilor a crescut, impreuna cu numarul victimelor.
Aveti dreptate, nu toti cainii sunt salbatici (daca ne referim strict din punct de vedere comportamental, ci nu ca definitie, pentru ca sunt de fapt), sunt si caini maidanezi blanzi, hraniti, care dau din coada si stau sa ii scarpini pe burta. Dar precum au spus si alte voci pe aici: daca il castrezi, nu il faci mai putin violent. Am eu certitudinea ca bland fiind acum, peste cativa ani nu se va salbatici? De ce sa ne expunem unor riscuri care nu isi au rostul in sanul unei societati care se vrea a fi civilizata?
Animalele fara stapan nu au ce cauta pe strazi iar statul nostru, nici daca ar vrea, nu cred ca si-ar putea permite sa intretina peste 70mii de caini timp de 10-15 ani cat este media de viata a unuia. Si chiar daca ar fi acesti bani, de ce nu ar fi investiti in ajutorul batranilor care au muncit o viata intreaga iar acum nici macar bani de medicamente nu au, sau in intretinerea copiilor defavorizati care s-au nascut in mizerie, sau in (re)integrarea in societate a oamenilor fara adapost?

Raspunsuri

Popescu Daniela

#174 Re: ..

2013-09-04 12:54:55

#170: Marius - ..

Va inteleg punctul de vedere si vi-l respect. Studiind psihologia, si studiind si psihologia animalelor, v-as putea face un rezumat de ce cred ca nu ar putea - in conditiile in care ar fi adoptat, ingrijit, iubit s.a.m.d, sa va atace dar din pacate nu, nu va pot garanta ca nu o sa o faca deoarece cateodata instinctul animalic e mai puternic decat orice. Accept acest lucru si sunt constienta, nicidecum oarba sau partinitoare cum am fost acuzata adineaori.

Animalele fara stapan sunt doar o mica parte, desi destul de pregnanta, mai ales in lumina ultimelor intamplari din problemele actuale ale Romaniei. Nu am zis niciodata si nu am dat la o parte importanta batranilor, a copiilor defavorizati si lupt cu aceeasi ardoare cum lupt si imi expun parerea aici despre cainii maidanezi. Fiecare caz, in ochii mei este la fel de important (asta nu inseamna ca pun pe acelasi loc cainele cu omul) pentru ca face parte din viata noastra, ne lovim de ele toata ziua buna ziua. Normal ca ar fi multe de spus, as putea sa scriu o carte sau romane intregi despre cate chestii ar trebui schimbate, valorizate, intregite, iubite si multe altele. Dar scopul conversatiei noastre, este deocamdata, despre acesti caini si ce facem cu ei, daca tot am permis sa se ajunga la asa ceva.