Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #36863 Culmea nesimtirii la Rm. Valcea! Admin. judiciar aplaudat de salariati cu ordin de la sindicat.

2015-04-29 08:18

Indiscret în Oltenia - Crișu Popescu - Borza, aplaudat la Hidroelectrica Vâlcea cu ordin de la sindicat

http://www.laraport.ro/

Vizita la Vâlcea a administratorului judiciar al Hidroelectrica SA, Remus Borza, a născut multe controverse. Numeroşi salariaţi ai sucursalei au fost nemulţumiţi de faptul că şefii lor de la sindicat, în special Gheorghe Bucuroiu, i-au dus „încolonaţi” ca să-l aplaude pe Borza. Deşi sunt reprezentanţii unei societăţi de stat, organizatorii nu au vrut să lase presa în sală, ca şi cum discuţiile lor cu administratorul judiciar ar fi fost o afacere privată. Ideea i-a aparţinut directorului sucursalei vâlcene a Hidroelectrica SA, Constantin Tîrşi, care începe să se teamă din ce în ce mai mult pentru funcţia sa.

Avocatul Remus Borza a venit să-i pună la punct pe salariaţii Hidroelectrica Vâlcea. În cadrul unei şedinţe cu uşile închise, departe de ochii presei, Borza a spălat pe jos cu şefii sucursalei şi cu şefii sindicatului. Desigur, cu aceştia de faţă! Nimeni n-a îndrăznit să-l întrerupă pe virulentul avocat care i-a taxat pe toţi mai-marii instituţiei, folosind cuvinte pe care nu le suportă hârtia. Totuşi, celor de la Hidroelectrica nu le-a displăcut. Altfel nu se explică atitudinea slugarnică de la final, când unii sindicalişti aspru criticaţi în şedinţă se tânguiau şi jeleau momentul în care instituţia va ieşi din insolvenţă şi Borza îi va părăsi. Mai mulţi salariaţi s-au plâns în special de atitudinea lui Gheorghe Bucuroiu (sindicalistul şef de la Hidroelectrica). „După ce că omul acesta (n.r. Remus Borza) ne-a dat colegii afară şi a impus un regim de teroare, acum suntem obligaţi de Bucuroiu să mergem încolonaţi şi să-l aplaudăm ca pe iubitul conducător”, a precizat, sub protecţia anonimatului, un salariat al sucursalei vâlcene. Bucuroiu este cunoscut în instituţie drept un apropiat al oricărei persoane ajunse pe funcţia de director. Este administratorul bazei sportive a Hidroelectrica Vâlcea, post care i-a adus, de-a lungul timpului, numeroase beneficii. Ascensiunea sa a fost legată de „vocea sindicală” pe care a confiscat-o în folos personal, fapt care l-a propulsat, în timp, ba adjunct la hidrocentrala Zăvideni-Drăgăşani, ba în conducerea secţiei de reparaţii (pe când nu exista Hidroserv SA). În „strecurările” sale prin diverse funcţii a fost ajutat de fostul şef de personal, Constantin Fudulu (care a părăsit de aproape doi ani sucursala), personaj controversat şi deseori detestat de salariaţi pentru atitudinile sale.

 Directorului Tîrşi i se pregăteşte ceva „bun”

Ideea unei şedinţe fără presă a fost a directorului Hidroelectrica Vâlcea, Constantin Tîrşi, nicidecum a lui Remus Borza. Asta reiese şi din convorbirile de după şedinţă dintre reprezentanţii mass-media şi Gheorghe Bucuroiu, care spunea că el a anunţat la Bucureşti că nu va fi presă în sală. Şi că „domnul director” este cel care a organizat întâlnirea. Deci, Borza ştia că nu este presa în sală fiindcă aşa fusese anunţat de la Vâlcea. Tîrşi se simte „pe făraş” din cauza atitudinii pe care i-a arătat-o Borza în ultima perioadă de timp. Este cunoscut faptul că avocatul din fruntea Hidroelectrica nu-i ţine prea mult pe funcţii de conducere pe cei care i se par neproductivi. De când societatea este în insolvenţă, la structurile centrale şi judeţene ale Hidroelectrica şi Hidroserv s-au perindat mai mulţi directori. Surse interne susţin că Borza l-ar fi avertizat fie voalat, fie mai direct, pe Tîrşi, că poate să fie repede schimbat, deşi a fost instalat în urma unui concurs câştigat.