Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #19046 Scenariul de distrugere a Oltchim continuă

2014-03-31 18:20

http://www.criterii.ro/index.php/en/valcea/9045-scenariul-de-distrugere-a-oltchim-continua

http://www.criterii.ro/plugins/content/jumultithumb/img/img.php?src=Li4vLi4vLi4v...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Termenul de depunere a ofertelor pentru preluarea combinatului vâlcean ar putea fi decalat, ceea ce poate însemna falimentul societăţii, scrie EvZ.

Chinezii, cotaţi cu prima şansă la preluarea Oltchim la pachet cu rafinăria Arpechim, se pare că fac un pas înapoi. Zilele trecute a avut loc o nouă rundă de negocieri cu statul român, în cadrul căreia aceştia ar fi cerut prelungirea cu încă şase luni a termenului de depunere a ofertelor, ceea ce aduce combinatul într-o situaţie fără ieșire.

"Termenul se va amâna încă o dată, la cererea chinezilor, cu circa şase luni, ceea ce înseamnă începutul falimentului Oltchim, au declarat pentru EVZ surse sindicale. Informaţia a fost confirmată şi de surse guvernamentale apropiate de negocieri.

De remarcat că administratorii judiciari au anulat participarea unui fond de investiţii elveţian care a întârziat cu 4 minute depunerea dosarului.

Despre situația creată, ziaristul vâlcean Petre Tănăsoaica scrie:

“Evident că, săptămâna trecută, cel mai important eveniment pe care presa locală nu l-a urmărit cu atenţie, totuşi, a fost parcurgerea primei etape pentru privatizarea Oltchim. Era de aşteptat, după binecunoscutul stil al actualilor guvernanţi, că nu se va întâmpla nimic. Rămânem, deci, la concluzia care se insinua încă de la început, adică de acum doi ani, că Oltchim are soarta pecetluită. Nu se aştepta nimeni, până la urmă, ca nişte avocaţi, ajunşi în postura de administratori judiciari, să poată găsi soluţii, ori mai bine zis să construiască o echipă care să dea soluţii, pentru scoaterea combinatului din situaţia reală, generată - în opinia noastră - de atitudinea de neînţeles a Guvernului României. Între timp, secţiile care mai funcţionează în combinat se află în situaţia de a cădea pur şi simplu, fără sorţi de a mai fi reabilitat vreodată combinatul. “