Sustineti eutanasierea maidanezilor neadoptati in 30 de zile!

Maria

/ #151 Re: Eutanasierea nu este o solutie pe termen lung, din pacate

2013-09-04 10:47

#113: Popescu Daniela - Eutanasierea nu este o solutie pe termen lung, din pacate

Intr-adevar, nu este normal ca un copil sa ramana nesupravegheat. Dar, daca aveti si dvs. copii, normali din punct de vedere psihic si motric, stiti ca, in parc, pot disparea din vedere intr-o secunda...iar pentru o batrana este si mai dificil sa evite asa ceva.

Pe de alta parte, nu cred ca trebuie sa reactionam ca acele doamne care, in lipsa de alte preocupari, de familie - eventual, de satisfactii omenesti, isi refuleaza conflictele interioare luand un steag si inchipuindu-si ca sunt pe baricade...ca de exemplu, steagul apararii cainilor fara stapan.

Nicio tara normala nu-si transforma orasele in jungle urbane in care sa convietuieasca, pe aceeasi treapta, oameni si caini, ultimii putand fi agresivi oricand, iar primii neputand lua masuri directe.

Spuneti ca a eutanasia toti cainii fara stapan si care nu pot fi adoptati intr-un timp rezonabil (iar perioada de 30 de zile mi se pare mai mult decat rezonabila) nu este o solutie. Ba eu zic ca poate fi. Pentru ca, in alte tari (si o sa dau numai exemplele Marii Britanii si Elvetiei), se aplica si amenzi usturatoare celor care isi lasa cainii proprii pe strada sau sa se imperecheze necontrolat. Si mai mult, cainii proprietarilor TREBUIE sterilizati, obligatoriu (daca nu demonstrezi ca poti tine o canisa, care este si aceea controlata la sange etc.) si dotati cu cip. Aceste cipuri sunt verificabile oricand si proprietarul isi asuma (si plateste, daca este cazul) orice actiuni ale cainelui propriu.

Daca si la noi s-ar aplica amenzi serioase celor care dau de mancare cainilor langa blocuri, dar nu-si asuma si actiunile lor sau care ii iau pentru scurt timp si apoi le dau drumul pe strada sau care nu-si sterilizeaza si controleaza cainii proprii, atunci, cumulat, solutia este pe termen lung.

Problema este ca, din pacate, la noi legea poate actiona doar dupa niste reactii mai "directe". Si nu as condamna pe niciun parinte, daca i-a fost muscat copilul, ca ia o bata si omoara animalele care l-au atacat. Ba chiar asta as face si eu.