Anulare/Modificare lege statut fizioterapeut !

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Anulare/Modificare lege statut fizioterapeut !


Musafir

#1

2016-10-20 18:20

Eu vreau sa stau de vb cu un kinetoterapeut care pricepe: anatomie /neurologie /fiziologie / fiziopatologie apoi derivate si încheiem cu biomecanica //// Las ca in țara asta merge si după ureche !!! Cel mai simplu : Toată lumea la fel !!!

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2016-10-20 18:57


3

#3 Rușine BFKT

2016-10-20 20:49

Cei care au făcut aceasta petiție sunt niște incompetenți. Sunt cursanți la BFKT care nici măcar nu știu ce înseamnă acest termen (bfkt), în timp ce studenții de la sport se chinuie pe buna dreptate. Iar acesta este doar un exemplu.  

RUȘINE! 

Esti la facultatea de sport daca crezi ca le stii pe toate si nimic in acelasi timp
Musafir

#4 Re: Rușine BFKT

2016-10-20 21:04

#3: 3 - Rușine BFKT 

 Se chinuie sa traga la poarta sau ce?.... Cei de la sport  nu au ce cauta in spitale ( punct),ei nu sunt capabili  sa trateze un pacient cu o afectiune neurologica  sau cardiaca...ma umfla rasul cand aud *cei de la sport se chinuiesc  * {serios am ras 30 de minute) .... Cu ce se chinuiesc  mai exact ?  Cand pun fileul.?  Sau cand e frig afara si ei au bazin.... Vai.......sa trec la subiect : tu compari facultatea de medicina  cu  facultatea de sport.  Din ce ai scris mai sus reiese ca la facultatea de sport e mai greu ca la medicina... (are rost sa mai zic ca e fals?) . 

 


Musafir

#5 Re: Re: Rușine BFKT

2016-10-20 21:10

#4: - Re: Rușine BFKT 

 Tu macar in viata ta te-ai interesat ce fac cei de la kineto? Ca invatam anumite sporturi si nu suntem amotrici si vai de steaua noastra cu burta peste picioare ne face inferiori unuia care e ultimul rank la facultatea de medicina?Profii nostri de anatomie, eletro,semio, reumato si restul predau la facultatea de medicina si ne cere la fel ca ei sa avem aceleasi cunostiinte. Asa ca nu va mai cacati pe voi, sportul e cea mai buna metoda de recuperare


Musafir

#7 Re: Re: Re: Rușine BFKT

2016-10-20 21:21

#5: - Re: Re: Rușine BFKT 

 Te rog eu frumos sa faci niste baschet cu un teraparetic!


Musafir

#8 Re: Re: Re: Rușine BFKT

2016-10-20 21:26

#5: - Re: Re: Rușine BFKT 

 Daca te pun sa ii faci la un pacient recuperare in avc cum il pui ma pe ala sa faca sport.... Tu esti cretin rau.... Daca sufera de o boala cardiovasculara ce ii faci ma lu' ala cu sportul tau?  Cam nu poate sta in picioare..... Stii tu anatomie.... Vine ala de sport sa predea anato la medicina... Nu am mai gasit cine sa ne predea anato... Ce sa spun..... 

Abea astept sa im explici ce sport ii recomanzi unui pacient care sufera de boala lyme...? Sa sara coarda? Merge???  

E foarte interesant ce sa spun... Asta cu știți  anatomie ( e buna rau).... Ce pot sa zic am ras.. 

 

Sti cum e cu strugurii  si cu vulpea ... (daca nu te prinzi< ca la voi e mai greu> iti povestesc eu doar sa imi spui)  

 


Musafir

#9

2016-10-20 21:38

Romania este singura tara din lume, in care o profesie paralela cu medicina devine sanitara (cu numele), prin semnaturile unor indivizi (membri ai comisiilor de "specialitate") indusi in eroare de un proiect mizerabil, care pune in pericol viata cetatenilor.
Sanatatea romanilor nu poate fi negociata!!!
Drepturile pacientilor nu pot fi stabilite prin intermediul pixului, de niste "specialisti" care nu au fost pregatiti sa inteleaga patologia si strategia corecta de abordare terapeutica!
Camera Deputatilor confunda goniometrul cu racheta de tenis si tensiometrul cu fluierul de arbitru.
In scurt timp vor raspunde pentru aceste demersuri care pun in pericol sanatatea noastra!

Musafir

#10 Re: Re: Re: Re: Rușine BFKT

2016-10-20 21:43

#8: - Re: Re: Re: Rușine BFKT 

 De dat din gura pe net sunteti buni . http://www.saebo.com/reclaim-your-strength-with-arm-exercises-for-stroke-recovery/ . Nu te vad profesor universitar la cat de bun te dai . Mai baga niste gramatica . Hai pa, n-am atata timp ca voi sa dau din gura, noi facem treaba .

Vlad

#11 Re: Re:

2016-10-20 21:46

#2: musafir 2 - Re:  

 Tin sa mentionez, ca un student care a terminat KMS s-ar descurca mult mai bine decat unul de la BFT in recuperarea pacientului Hemiplegic, pana in prezent s-a dovedit ca cei de la KMS stapanesc mult mai bine parte paractica si se descurca mult mai bine pe o recuperare de orice grad decat unul de la BFT (cei de la BFT, invata foarte mult si sunt axati mai mul pe partea teoretica dar nimic mai mult)


Musafir

#12 Re: Re: Re: Re: Re: Rușine BFKT

2016-10-20 21:52

#10: - Re: Re: Re: Re: Rușine BFKT 

 Spor la spart semințe  ;) pe terenul de fotbal  ⚽ 


Musafir

#13 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Rușine BFKT

2016-10-20 22:18

#12: - Re: Re: Re: Re: Re: Rușine BFKT 

 Prietene, noi lucram in spitale. Voi nici macar acreditati nu sunteti. 

!!!!!

#14 Jos falsitatea

2016-10-21 04:47

Nu înțeleg de ce va atacați asa :)) pe bune. Este clar ca va e frica ca locurile de munca va vor fi luate. Și "cei de la sport" nu fac doar sport..fac tot ce tine de anatomie electro fizio și absolut ce fac și cei de la balneo. Cei care nu s-au documentat (ca de obicei de altfel) sunteți voi! Bfkt ul ! :))) 

RUSINE BFT !

#15

2016-10-21 07:27

Este foarte rusinos ca incepeti sa ne atacatati si spun asta pentru ca sunt la kinetoterapie la sport ! Acum doua saptamani am avut un curs si studentii de la bft au avut curs de masaj cu noi de la kineto. Profesorul i.a intrebat pe cei de la bft ce inseamna balneo-fizio-kinetoterapie si nici macar un student din cei 40 prezenti nu a stiut sa raspunda ! Adica despre ce vorbim? Erau si in anul 2 si nu stiau ce reprezinta profilul lor? Foarte rusinos! Si ca sa stiti si voi astia de la sport fac anumite sporturi cum ar fi : volei,baschet,innot,handbal,schi,gimanstica,aerobica,tonifiere!Nu facem degeaba aceste sporturi !!!! Nu degeaba! Daca vine un schior si iti spunr ca a facut o "cristiana" foarte agresiva si a cazut si tu habar nu ai ce inseamna degeaba esti la medicina daca tu nu stii cu ce se mananca sportul respectiv! Daca vine un bolnav la tine nu inseamna ca il pun sa faca baschet inseamna ca se pot lua elemente din sportul respectiv( daca omul ala facea sportul acela) si se pot adapta la accidentul sau boala pe care o are! Nu suntem tampiti sa ii punem pe bolnavi sa dea la poarta sau sa inoate, dar atata timp cat pacientul a facut un anumit sport si iti explica in ce mod s.a lovit tu trebuie sa fii capabil sa il recuperezi cu exercitii adaptate pentru acel sport! BFT.ul nu stie sa faca asta pentru ca nu au facut sport ! Noi da ! Noi stim sa adaptam exercitii pentru recuperare prin toate sporturile pe care le.am facut! Si kinetoterapia de la sport are materii care au legatura cu medicina si nu numai : fiziologie,anatomie,baze ale kinetoterapie,kinetopediatrie,hidrokinetoterapie, prim ajutor, neurologie, reumatologie,semiologie,electroterapie!!! Pe noi ne invata nu numai ce exista in carte ci ne invata cum sa adaptam exercitiile care sunt in carti la diferite boli, ne lasa sa gandim nu sa invatam doar ce e acolo si atat! Ne testeaza capacitatea de a gandii iar asta nu se intampla la medicina! Daca astia de la sport sunt asa de varza de ce medicina invata dupa cartile de la sport?  Ganditi.va putin ! Hai sa nu ne mai intepam si sa ne gandim ca noi trebuie sa ne facem meseria cum stim mai bine , fie ca ai terminat o facultate la medicina fie ca ai terminat la sport! Mai presus de toate meseria asta trebuie sa ajute oamenii nu sa ne contrazicem care e mai bun! Daca a.ti venii vreodata de la medicina sa faceti cursuri la kineto la sport pentru fiecare an v.ati schimba radical parerea si a.ti vedea ca noua ne place ceea ce facem si ceea ce invatam , ca invatam cu placere si chiar ne dam silinta sa invatam cat mai mult pentru a fce ct mai multi oameni fericiti!!! UITATI ESENTA PENTRU CARE TRAITI SI FACETI MESERIA ACEASTA: AJUTAM SI FACEM BINE OAMENII NU II JIGNIM SAU II DESCONSIDERAM !! 


Musafir

#16 Re:

2016-10-21 07:58

#15: RUSINE BFT ! -  

 Ai explicat foarte bine cu ce se ocupa kinetoterapia, cei care termina la sport, ar trebui sa se ocupe cu asta, ar trebui sa se faca o delimitare precisa pe care se pare ca nimeni nu o înțelege, nu voi folosi termeni medicali voi explica băbește ! 

In momentul in care un pacient ajunge in spital in urma unui accident, traumatism, este operat, după aceea rămâne in spital si poate începe recuperarea medicală cu un Fizioterapeut,( pt asta nu ai nevoie sa știi ce exerciții faci cu un sportiv de performanța, după o intervenție se fac mobilizări pasive etc, si nu trebuie sa fac facultatea de sport pt a practica si pentru a cunoaște ski-ul sau orice alt sport, deci este irelevant acest pasaj al tău) după ce este externat din spital, se recuperează după faza acută, etc, AICI ar trebui sa intervină kinetoterapeutul pt al ajuta mai departe cu recuperarea sa in domeniul sau de activitate, in acest exemplu un sportiv care practica skiul, reinserarea lui in sport binenteles in funcție de gravitatea traumatismului. Subiectul e mult prea amplu de discutat, am dat un exemplu pe scurt, uite aici ce frumos am lăsat sa se vadă cum am putea colabora :) dar stiu ca in Romania esti bun daca le faci pe toate... Imi pare rau oameni dragi ca nu ne putem înțelege. Si te rog nu mai compara studenții, săraci is niște amărâți de copii care abia au terminat liceul, problema trebuie discutata mai mult intre cei care lucrează deja care au experiența. Si va rog nu mai scrieți rusine, ca nu suntem aici sa ne jignim, suntem cu toți victime ale sistemului. Eu sunt fizioterapeut si colaborez cu cei de la sport, dar in Italia unde granița este bine delimitata ! Si plus facultatea de stiințe motrice din Italia nu își confunda statulul le oferă un viitor studenților, ei stiu ce vor deveni in final, pot fi profesori de sport, antrenori, profilaxie, reeducare posturală, dar nu au ce cauta in spitale, clinici de recuperare ! 

Multumim

#17 Re: Re:

2016-10-21 08:54

#16: - Re:  

 Multumim frumos pentru comentariul facut!Ai expus foarte corect toata problema!Exact asta dorim noi,absoventi de Medicina:sa se delimiteze clar si concret competentele si atributiile.Am impresia ca nimeni nu a inteles ce a votat de fapt!

Speram sa mai primim si alte comentarii pertinente de la colegi care profeseaza in afara tarii si cunosc statutul si legile fizioterapeutilor din tara respectiva!


Musafir

#18 Re: Re:

2016-10-21 11:02

#16: - Re:  

 Se pare ca oricum nu ai inteles care era defapt rolul sportului! Kinetoterapia este stiinta miscarii iar miscarea este sport! Ca sa il pui pe saracul bolnav schior pe picioare trebuie sa stii mai multe nu doar cateva exercitii si atat! Nu stiu ce va deranjeaza ca avem drepturi ca voi daca invatati dupa cartile de la profesorii ce predau la sport, nu stiu de ce face bft.ul seminarele si alte ore ce tin de kineto la noi la sport! Mai bine sa faceti la voi la medicina daca tot ne desconsiderati atat! Trebuie sa avem aceleasi drepturi pentru ca este ACEEASI MESERIE , nu uita, aceeasi meserie iar fiecare la facultatea lui este abordata din puncte de vedere diferite! Nu cred ca asta ar trebui sa fie o problema, mai bine ne.am gandii cum sa facem mai multe spitale si clinici pentru a ne face meseria decat sa ne ingradim drepturile unuii altora! 


Musafir

#19 Re: Re: Re:

2016-10-21 11:17

#18: - Re: Re:  

 Si inca un lucru mai vreau sa subliniez!! Nu inteleg de ce nu considerati ca avem aceleasi drepturi cu voi atata timp cat facem dupa ACELEASI manuale ! Mi se pare cea mai relevanta varianta daca voi credeti ca sunteti mai presus de noi sa avem aceleasi drepturi!! Daca se duc 2 studenti la un spital sau clinica ,unul de la sport si altu de la bft ei au aceleasi sanse ! Aici prin concurs sau prin cunostintele ce le.a dobandit pe parcursul celor 3 ani de scoala o sa isi ocupe locul ! Daca de obicei se intampla ca unu de la sport sa ii ia locul unuia de la bft asta ar trebui sa va dea voua de gandit nu sa faceti petitii ! Asta mi se pare aberant ! Sunt aceleasi sanse pentru toti , problema care ar trebui sa va atraga atentia este alta , nu ca avem aceleasi drepturi! Faptul ca faceti la medicina si ca medicina este o stiinta importanta s.a.m.d nu va da dreptul sa ne desconsiderati, nu aveti un altfel de statut daca faci la medicina sau la sport! Sportul niciodata nu s.a simtit superior fata de medicina , nu a spus nimic in legatura cu asta! Asta e dreptul comun pentru ca e aceeasi meserie doar ca fiecare are baze diferite!!! Intelegeti odata treaba asta !!!!Trebuie sa meditati mai bine la situatia asta ca nu este ok deloc! 


Musafir

#20

2016-10-21 11:17

Deoarece nu este normal ceea ce se intampla! Dupa 5 ani de studii la FMF suntem in aceeasi categorie ca si cei ce au terminat facultatea de sport! Sportul nu este medicina! Programa analitica a celor de la sport poate demonstra ca ei nu sunt capabil sa ofere servicii medicale oamenilor bolnavi! Eventual preventie celor sanatosi!

Musafir

#21 Re: Re: Re:

2016-10-21 11:32

#11: Vlad - Re: Re:  

Cine a facut o statistica in care spune asa ceva? Am vazut kinetoterapeuti peste tot in romania, sincer, lucreaza ca .... si in plus mai baga si 5-6 hemiplegici in acelasi timp... bineinteles ca sarmanii oameni mor in scaunul cu rotile fara sa mai stie vreodata cum e sa fi autonom! In plus ce am vazut la spit de recuperare oradea e peste cuvinte, hemiplegic spastic la scripetoterapie ! = FEFS ! Lucrati cu sportivi, nimeni nu va interzice asta, cu ei e normal sa lucrati deoarece sunt sanatosi ! 


Musafir

#22 Re:

2016-10-21 12:22

#20: -  

 Tin sa te contrazic total! Uitati.va mai bine in programa voastra iar daca ai fost atent/a si fii vazut ce materii face sportul (am scris mai sus) . Nici acum nu vreti sa pricepeti ( in Brasov) ca voi bft.ul faceti majoritatea orelor voastre care tin de kineto la noi la sport cu profesori ce la randul lor au terminat la sport. Ne desconsiderati dar profitati de pregatirea ce va este oferita de facultatea de sport. Nu stiu cum este in alte orase dar la Brasov , bft.ul are cunistintele pe care le are de la noi de la sport . Sunt elevi de la bft care in anul 3 habar nu au ca exista tehnici ca :bobath,kabat,klapp si cer ajutor profesorilor de la sport sa le explice !!! Pai cum puteti spune ca nu avem cunistinte cand bft.ul nici nu stie lucrurile de baza , degeaba face anatomie la greu,degeaba stie toate oasele si muschii daca nici macar nu stie cu ce se mananca profilul lui ( atentie!!!!! Lucrul asta s.a intamplat la un curs de masaj acum doua saptamani)! Este strigator la cer sa vad ca va cereti drepturile cand defapt nici voi nu aveti o pregatire tocmai ok!!


Musafir

#23 Re: Re:

2016-10-21 12:40

#22: - Re:  

Daca bft.ul se simte amenintat de cei de la sport pentru ca au o pregatire mult mai ok( asta este si adevarul pentru ca in majoritatea clinicilor sunt studenti de la sport nu medicina )  atunci si cei de la medicina generala , asistenta ar trebui sa se simta amenintati de cei de la FEG sau de cei care fac simplu cursuri sau scoli post liceale! Faceti si pentru aceia petitie sa nu aibe aceleasi drepturi ca voi ca dar au facut la Feg sau nu stiu ce curs! In meseria asta nu conteaza unde termini ci cu ce ramai in cap! Degeaba vine unu de la medicina si nu stie sa poarte o discutie cu pacientul si vine unu de la sport care stie cum sa abordeze! Problema e ca ar trebui sa va verificati cunostintele voastre ale bft.istilor nu pe cele alor de la sport! Degeaba faci scoala de medicina daca la sfarsit candidezi cu unu de la sport si vezi ca e mai bun decat tine! Ar trebui sa va ganditi intai la asta !! Daca noi astia de la sport nu suntem in stare sa ne facem meseria cum trebuie credeti.ma ca nu ne.ar primii nimeni sa lucram nicaieri !!! Nu cred ca spitalele sunt atat de incompetente incat sa angajeze oameni care nu stiu sa isi faca treaba !  Sa fim seriosi !!! 


Musafir

#24

2016-10-21 12:55

Nu trebuie sa va simtiti ofuscati pentru ca avem aceleasi drepturi !!!! Ar trebui sa va ganditi ca , atunci cand mergi sa te angajezi nu mergi ca la supermarket sa te intrebe doua vorbe despre tine , aici iti testeaza cunostintele tale! Nu conteaza daca esti de la medicina sau la sport , conteaza cunostintele pe care tu le ai vis.a.vis de meseria aceasta, iar apoi daca tu corespunzi cerintelor lor te primesc ! Ce e asa greu de inteles ? Ganditi.va numai la faptul daca va vine in om care a fost sportiv de performanta la inot si s.a accidentat la genunchi ! Cum il recuperezi tu pe omul ala in apa daca tu nu ai facut sportul acela? Cum poti tu sa intrii cu el in apa daca nu stii sa inoti? Cum ?? Ganditi.va numai putin ca exista legatura intre sport si kinetoterapie!  Daca vine un om ranit si este sportiv tu care ai terminat medicina cum poti tu sa il faci bine pe acesta? Ii dai un set de exercitii pe care le.ai invatat , omul si.a facut programul de kinetoterapie in spital cu medic dar cand ajunge pe teren nu poate sa joace ! Iar intrebarea vine :de ce nu poate ? Pai nu poate pentru ca in spital nu este ajutat sa isi recapete mobilitatea pentru a juca pentru ca medicul nu a facut sport si nu stie cum sa ii faca un program accesibil legat de sportul ce il practica !! Si asta este raspunsul!ca meseria asta sa evolueze avem nevoie de oameni care au terminat in ambele domenii:sport si medicina pentru a se putea sfatuii nu cum faceti voi sa ne desfintati din spitale! Degeaba faci kineto cu el in spital daca el dupa merge la un kinetoterapeut care are cunostinte de sport!! O sa te considere pe tine asta de la medicina nu tocmai ok si nu o sa fie multumit ! Kinetoterapia este stiinta miscarii oameni buni!!!!Intr.adevar sportul nu este medicina in adevaratul sens al cuvatului dar la sport materiile: volei,baschet s.a.m.d nu sunt sportul propriu-zis , este PROFILAXIE prin acel sport !! Voi vreti ca noi de la sport sa ne ocupam doar de cei care au facut sport! Asta nu se poate! Avem dreptul sa profesam ca voi de la bft pentru ca ATENTIE ,avem ACELEASI cunostinte in ceea ce priveste meseria asta!  Noi invatam aceleasi lucruri ca voi de la bft doar pentru ca facultatea este de sport avem un plus ca sa invatam ce reprezinta fiecare sport in parte si sa ii ajutam si pe sportivi nu doar e cei care au boli ca :avc,hemiplegie,deficiente ale intregului corp,sindroame de tot felul, si multe alte boli! Avem ACEEASI PREGATIRE CA VOI ! Intelegeti odata pentru totdeauna ca sportul cu medicina se imbina perfect din toate punctele de vedere si ca astia de la medicina si cu astia de la sport trebuie sa isi ceara sfaturi unu altuia ca sa faca programele de recuperare cat mai atractive si sa faca oamenii cat mai fericiti, nu sa desconsidere sportul care este un mijloc de profilaxie optim pentru sanatatea omului !


Musafir

#25

2016-10-21 15:46

5 ani petrecuti in laboratoarele facultatii de medicina si prin spitale, de cele mai multe ori cot la cot cu studentii de la medicina generala, cred ca ma detaseaza de un student cu diploma de kinetoterapeut de la facultatea de Educatie Fizica si Sport.
Cu respect,
Alina J