Revenirea la statutul de comuna a orașului Milisauti

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Revenirea la statutul de comuna a orașului Milisauti

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2016-03-11 19:26



Musafir

#52

2016-03-11 19:44

Decat un oras sarac mai bine o comuna bogata.
maey

#53 Re:

2016-03-11 20:32

#9: didi -  

    Educația sau ținerea în frâu a copiilor se face prin colaborarea părinte - cadru didactic, 4 - 6 ore la școală iar restul acasă. Este  de datoria părintelui să se intereseze despre evoluția copilului la școală pentru a ști ce să facă în continuare. Dacă în primele patru clase ați face așa, copiii ar ști că părintele îi știe fiecare pas, iar anii următori v-ar fi mult mai ușor să gestionați situația.

   Legat de problema cu lipsa profesorilor. Rezolvarea e la îndemâna dumneavoastră și spre binele copiilor. Aveți un comitet al părinților pe școală, trebuie strânse semnături nominale de la părinții elevilor (care vor să se implice) adică        Nume                 Semnătură                                                                  și mergeți la Suceava la Inspectoratul Școlar în audiență.            Trebuie să știți ce vreți pentru copiii voștrii. Nu e treaba primarului sau a primăriei să aducă profesori în zonă. Ei doar trebuie să le deconteze cotă parte din banii de navetă cadrelor didactice care vor veni,  sau ar fi super dacă ar oferi și locuință  cu o chirie modică celor care ar vrea să se mute chiar în zonă pt. a-i stimula să și rămână aici ...

    Profesorii și învățătorii pensionari ar trebui respectați pt. rezultatele care le-au avut și chiar pt. faptul că au acceptat să revină la catedră.Problema reală este lipsa de cadre didactice pregătite să predea, dispuse să lucreze pe bani puțini, navetă și decontări a navetei la 3 luni sau ... deloc ... Au și ei copii ca și noi, au de plătit facturi, etc.                                                                  Totul e să vă doriți ceva ! Să vă interesați cum puteți îndeplini acest lucru pt. copiii voștri, să nu arătați doar cu degetul "Asta vreau !" , să fiți uniți, să le impuneți copiilor respect față de oricine și nu alegeți ce este simplu: să aruncați pisica moartă în curtea vecinului. Gândiți-vă că unora chiar le place teatrul ...  :)

Succes !


Musafir

#54 Re:

2016-03-11 20:48

#49: Pislariu Marcel -  

1 nu sunt fan Nelu!!!

2parintii tai au fost gospodari ,tu  nu ai facut nimic nici cat ai fost ilegal  in D nici legal!!!

3noroc cu parintii tai ,ca de altfel ,te mancau paduchii,nici nu esti departe !!

42000 nu ai nici cu ce castiga nevasta ta acasa,nu manca cacat!!

5cu diplomele tale din RO se sterg nemtii la cur,nu sunt valabile ,o stii si tu ,dar iti place sa fabulezi!!

6nu sunt nici fost fratior nici actual

7apropo de frati,fratiori,fratele tau chiar a fost destept,tu in schimb,prost de puti si mai pui si frana!!

8daca ai sti cine sunt,ti-o sugi singur de ciuda!!!


Musafir

#55

2016-03-13 06:51

Pentru ca doresc ca "orasul" Milisauti sa nu mai existe,sa revenim la comuna,ca era mult mai bine.
Pislariu Marcel

#56

2016-03-13 08:52

Asa sa ne ajute Dumnezeu!


Musafir

#57 opinii

2016-03-14 20:12

Decat comuna saraca, mai bine oras bogat.  Votam...?

Pislariu Marcel

#58

2016-03-15 13:24

Dragă" opinii" pot sa te anunt ca ti- am recunoscut stilul dupa multa selectie a " prietenilor " ce i-am avut prin preajmă.Să iti fie rusine la cât te-am ajutat faci lucrarea Iudei!Sper sa te spânzuri si tu cum a facut Iuda dupa ce l-a trădat pe Isus.Esti un nemernic si sa nu te astepti la nimic bun in  viata ta , ca numai asa o sa iti meargă!iFrustratule!


Musafir

#59 Re: intoarceri in timp

2016-03-16 00:45

#29: opinii - intoarceri in timp 

 Oare?mai intereseaza.te.

 

eu

#60

2016-03-17 14:13

,,Opinii" as vrea tare sa imi arati tu unde e bogatia orasului... ca eu unul nu o vad...

Cititnd printre mesajele voastre... vad mumai un razboi de cuvinte si unele chiar vulgare... nu e frumos si nici nu se preteaza pt. oamenii maturii la minte...

 


Musafir

#61 Re: Re: intoarceri in timp

2016-03-18 17:24

#59: - Re: intoarceri in timp 

 RADIEZI O  STARE DE SCARBA ;TI S-A MAI SPUS?


Musafir

#62 opinii

2016-03-23 11:02

Omul sfinteste locul. Cred ca Milisautiul isi merita statutul de oras pentru ca oamenii de aici sunt gospodari si MERITA sa progrezeze. Exista si alte localitati, mai sarace, care au acest statut. Ganditi-va la orasele monoindustiale si la drama prin care au trecut in momentul in care s-au inchis fabricile.

NU cred ca solutia pentru noi este sa ne intoarcem in Comuna Primitiva, atunci cand nu se plateau taxe, nu existau primari, gunoiul era aruncat oriunde si gratis si traia cel mai puternic sau cel care urla mai tare.

Daca va intereseaza atat de mult binele comunitatii ar trebui sa gasiti solutii eficiente si adaptate prezentului. Este simplu: un oras are nevoie de anumite facilitati pentru care  poate primi bani de la Buget. Aceste facilitati nu sunt necesare intr-un sat. Intr-un sat nu este necesara canalizarea sau asfaltarea strazilor. Deci, celor care ne vor binele prin intoarecerea la comuna, sat sau trib ii rog sa gandeasca si sa se informeze inainte de a jigni si de a inventa rezolvari de tipul: era mai bine inainte. Copii nostri merita viitorul nu trebuie sa traiasca in nostalgiile cauzate de inadaptarea noastra.

 

Progresul nu se realizeaza cu oameni care nu accepta diferentele de opinii si care utilizeaza un ton si un limbaj violent si injurios sau cu oameni care indemna la anonimat doar cand e vorba de semnarea propriilor petitii.

In alta ordine de idei, cred ca aceasta va fi ultima mea postare pentru ca nu merita sa ma cobor la argumente pretins civice, crestine si biblice. Cred ca am demostrat ceea ce aveam de demonstrat: calitatea umana si intelecuala a celui care a initiat aceasta petitie. Cititorii isi pot da seama ce fel de om este si ce valori are in realitate acest "consatean" - din pacate, nu il pot numi "concetatean" sau "vecin".

In final, Marcel, eu iti urez sa ai o viata lunga si frumoasa  in care sa inveti sa fii OM, sa te gandesti la binele tuturor celor din jurul tau si la viitor, ca trecutul il cunoastem si nu poate fi mai bun decat a fost.

De asemenea, celor care citesc acest schimb de replici ii rog sa nu se lase influentati doar de starile de moment si de antipatiile sau simpatiile personale sau de manipularile din campania electorala. Facem parte dintr-o comunitate sanatoasa, cu valori vechi in care ne-am pastrat traditiile si ne-am respectat unii pe altii, indiferent de religie, nivel de educatie sau statut social. In acest mod am progresat si am profitat de oportunitatea de a avea statutul de oras. De noi depinde sa pastram acest statut si sa ne cream oportunitatile pentru a-l dezvolta. Sa auzim de bine.

P.Marcel

#63 Re: opinii

2016-03-23 13:05

#62: - opinii 

 Dreptul la replică!Stimate " opinii" eu nu stiu ce ai vrut sa demonstrezi prin anonimat !Faptul ca ma judeci si nu-ti arati identitatea sa stiu so eu valoarea ta spune totul!Crezi tu ca mi s-a pus pata aiurea sa initiez această petiție? E vorba de fonduri europene pentru dezvoltare rurală.Nu e vorba neapărat dr impozite ci de statutul localității.Orașul se bazează pe principiul autonomiei locale pe când un sat are nevoie de fonduri de dezvoltare.Poti sa stii ca bacalaureatul l-am dat la economie politica si stiu ce vorbesc se pare ca ai ceva personal cu mine de m-ai injosit denigrându-mă.Ori te- a plătit cineva să faci asta ori esti vreun copil de bani gata ori traiesti într-o lume paralela.Si apropo tatăl meu de pe Imil a tinut copiii in scoală,casele s-au pus de pe varză, am muncit i n echipa de mici copii.Asa ca nu fa comparatii ca nu am facut nimic in viata , ca nu sânt nimănui dator, am muncit cinstit si am urât nedreptatea.Daca tu crezi ca muncind cinstit poti face avere, se pare ca nu stii ce vorbești.Ori esti un om de afaceri ce profită pe spinarea cuiva ori esti un copil de bani gata!Eu zic sa mai treci pe la biserica ca tot santem in postul paștelui si sa te pocăiești de păcatul trufiei.Eu atât am avut de spus si in rest voi preda petiția următorului primar ce va veni!Viată lungă sibtie !ti doresc!


Musafir

#64 opinii

2016-03-23 13:54

Cine te impiedica sa initiezi proiecte de dezvoltare locala si acum? Poti infiinta un ONG si poti face proiecte pentru a dezvolta orasul. Poti, daca vrei, sa initiezi proiecte de agro-turism.

Ai ales calea usoara: ne intoarcem in timp, anulam tot ce s-a facut pana acum si o luam de la capat. Apoi, dupa 5 ani vei cere sa devina Milisautiul oras din nou ca se apropie alegerile si trebuie gasiti vinovati - chiar daca sunt imaginari.

Nu am contestat faptul ca ai muncit sau ca parintii tai sunt gospodari. Problema este de modul in care te exprimi si accepti dreptul democratic la exprimare. Nu esti singurul care ii blesteama pe cei care indraznesc sa gandeasca altfel si asta ma ingrozeste cel mai mult.  Eu ti-am respectat opinia si, recunosc, te-am provocat pentru ca nu accepti si alte pareri, ceea ce e trist in 2016.

Si o ultima mare rugaminte: se scrie "sunt" nu "sant". Macar sa invatam ceva din toata aceasta dezbatere.


Musafir

#65 Re: opinii

2016-03-23 16:06


Musafir

#66 Re: unu fara scoala!!

2016-03-23 16:12

#64: - opinii 

Marcel a dat bacul la economie politica,dar a picat la lb.si literatura romana!!mai sunt si alti oameni (din orasul nostru)care au dat si au si luat examene la diferite facultati,si tot nu se umfla atata in pene ca Marcel al nostru!!!mai da-l in sloboz de laudaros!!

P.M

#67 Re: Re: opinii

2016-03-23 16:16

#65: - Re:  Faptul ca vrem sa doborâm o minciună nu înseamnă ca ne întoarcem in timp , poate îmi spui si mie pe ce bazează economia Orasului Milișăuți si care sânt avantajele ce le-am primit in atatia ani de când santem  declarati oras?Asa pe scurt ca stiu ca avem foarte multe avantaje, unul e ca fiica mea învață la liceu la...........Nu mai are rost sa mă contrazic cu tine ca daca nu iti dai numele , tulburi numai apele di te legi de greșeli de ortografie.Cred ca de aceia nu am mers la facultate!

P.M

#68 Re: Re: unu fara scoala!!

2016-03-23 16:17

#66: - Re: unu fara scoala!! 

 De aia nu am mers la facultate sa fac loc unora ca tine!Sic!

Manu

#69

2016-05-01 09:24

FONDURILE EUROPENE PENTRU SATE SE VOR OPRII INTR-O ZI SI POATE SE VOR DA PENTRU ORASELE MICI..CINE STIE...CEL MAI IMPORTANT ESTE ACUM SA SE FACA O SCHIMBARE ,SA FIM MAI INTELEPTI SI SA ADUCEM UN ALT OM LA PRIMARIE.CINE SA FIE..CINE SA FIE??!!!  ORICINE V-A FI NU MAI TREBUIE LASAT SA FACA CE IL TAIE CAPUL.


Musafir

#70 Aberatii

2016-05-04 06:30

Va rog sa tineti cont ca postarea aceasta are un ton sarcastic:  Ca sa fie bine si sa nu fie rau, eu zic sa chemam niste tehnocrati. Sa daramam tot ce a fost construit pe niste principii solide si avand o gandire strategica si sa o luam mereu de la 0. Asa vom construi mereu ceva, vom avea ce face si pe cine critica. Gandirea asta adolescentina si rebela ne va aduce foarte departe. Succesuri!!!!

 

tot eu

#71

2018-03-12 12:04

Dupa o lunga pauza, am revenit din nou pe aici, dar se vede ca nu a aparut nimic nou sub soare!!Nu prea v- ati omorat nici cu semnaturile si nici cu comentariile!!Marcele, ce faci , dormi???Ia masuri si revitalizeaza un pic petitia, ca un bun organizator ce esti!!


Musafir

#72 Re: unu care sta pe margine

2018-04-20 07:33


Musafir

#73 Re: opinii

2018-10-27 19:01

#37: - opinii 

Îmi cer scuze pentru greșelile de ortografie! Aveam pe atunci un smartphone cu un Windows slăbuț și nu era  vină decât software- îl! Asta dacă mă înțelegeți ce va spun!? In rest e ok ,recitesc acum comentariiile și mă crucesc câtă ură pot avea unii ,că i-am rănit la sentiment!


Musafir

#74 Re: Re:

2018-10-27 19:04

#54: - Re:  

Nu cred că mă interesează cine ești, important este că ești un porc la propriu!