Focșănenii vor parcuri civilizate!

Petiție pentru îmbunătățirea stării parcurilor din municipiul Focșani  

Către domnul primar al municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă,

Către Consiliul Local al municipiului Focșani,  

 

În prezent, municipiul Focșani are parcuri mult prea puține. Din păcate, acestea sunt și mici, neîngrijite, deteriorate, vechi și murdare. În unele locuri chiar este pusă în pericol siguranța cetățenilor! Spațiile verzi sunt de asemenea insuficiente. Lucrările de reamenajare a Pieței Unirii și a Grădinii Publice au fost realizate neglijent și de proastă calitate.

Solicităm prin această petiție îmbunătățirea stării actuale a parcurilor din municipiul Focșani și respectarea următoarelor aspecte, în toate planurile de reamenajare a parcurilor din municipiu:

  • Pavarea corespunzătoare a aleilor din parcuri, cu dale din piatră sau alte materiale potrivite de calitate ridicată, pentru care să se ofere o garanție a lucrărilor.

În acest context, rugăm găsirea de urgență a unei soluții de reparare/repavare a aleilor din Piața Unirii/Grădina Publică.

  • Îmbunătățirea iluminatului public din parcuri, în special în zonele amenajate pentru copii. În prezent, locurile de joacă amenjate din parcuri sunt foate slab iluminate.
  • Parcuri pline de spații verzi, iarbă si copaci care sa asigure umbra necesară.

În acest sens solicităm replantarea de copaci în interiorul și în preajma locurilor de joacă din parcuri, precum și în mult prea pietruita Piață a Unirii. În prezent, locurile special amenajate pentru joacă din parcurile Teatru, Grădina Publică și R. Schuman sunt aproape lipsite de umbră, copiii fiind în pericol de insolație în lunile de primăvară-vară. De asemenea, solicităm în mod expres, ca proiectele de reamenajare a parcurilor Teatru și Bălcescu să țină cont de acest aspect. În niciun caz nu dorim ca la finalul oricăror lucrări de reamenajare să vedem că a scăzut numărul copacilor și suprafața spațiilor umbrite în favoarea spațiilor pietruite.

  • Amenajarea și îngrijirea corespunzătoare a spațiilor destinate copiilor. Dorim spații de joacă mai mari, cu echipamente de joacă mai multe, destinate unor categorii variate de vărstă și cu spațiu suficient inclusiv pentru joc liber. Dorim copaci și umbră la locurile de joacă, iluminat corespunzator, bănci și robinete cu apă, delimitare corespunzătoare de alte spații și față de activități economice.
  • Gasirea de soluții pentru separarea, distanțarea și mutarea din vecinătatea locurilor de joacă a oricăror spații în care s-ar putea fuma. De exemplu, chiar langă locul de joacă din parcul Bălcescu, se află masuțele de table/șah, unde se fumează foarte mult, astfel încăt fumul de țigară ajunge și la locul de joacă. Asemanator, la locul de joacă din Piața Unirii, ajunge deseori fum de țigară de la terasele amplasate în imediata vecinatate.
  • Limitarea chioșcurilor și a altor activități de natură economică din perimetrul Piaței Unirii și a parcului central, care tind să se transforme într-un bâlci și nu în spații destinate sportului și recreerii. Aceste activități comerciale promovează un stil de viață nesănătos în special în rândul copiilor.
  • Găsirea de soluții pentru verificări, curățare și reparații regulate a echipamentelor de fitness/joacă. În prezent, multe dintre acestea sunt puternic deteriorate și constituie un adevarat pericol pentru utilizatori.
  • Amplasarea de toalete publice cu plată/ecologice în toate parcurile.
  • Amenajarea și îngrijirea corepunzătoare a unor robinete cu apă potabilă în fiecare parc din municipiu.
  • Găsirea unor soluții pentru a evita sau sancționa vandalismul, fumatul, mizeria de la locurile de joacă. Mult prea des apar în locurile de joacă persoane care fumează, lasă mizerie, distrug sau folosesc necorespunzator echipamentele de joacă. Și de multe ori e chiar periculos pentru un părinte venit cu copiii la locul de joacă să atenționeze aceste persoane.
  • Finalizarea urgentă a lucrarilor de reabilitare a Obeliscului din Piața Unirii și protejarea acestui monument în mod corespunzător. În intreaga lume, monumentele de importanță istorică și nu numai sunt protejate, delimitate, interzicăndu-se accesul pe suprafața acestora.

Noi, focșănenii, dorim un oraș și parcuri publice care să susțină sănătatea noastră și a copiilor noștri! Florile și artificiile arhitecturale sunt aspectuoase, dar nu ne asigură umbra, aerul curat și oxigenul necesar! Sprijiniți nevoia noastră de parcuri civilizate, frumos amenajate și pline de oxigen!


Raluca-Maria Simion    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Raluca-Maria Simion să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.







Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...