Continuarea Cursurilor si Lucrarilor Practice Exclusiv Online - FMF Galati

Stimata doamna Decan, avand in vedere incidenta tot mai crescuta a cazurilor de COVID-19 in judetele Galati si Braila, faptul ca orasul nostru acum inregistreaza un numar de peste 4 la mia de locuitori, sub cod ROSU si rata infectarilor este in continua crestere, studentii de Facultatea de Medicină și Farmacie, in unanimitate, solicita continuarea cursurilor si lucrarilor practice exclusiv online.
 
Va multumim,
 
1- Procentul persoanelor vaccinate la noi in facultatea este foarte mic. Multi dintre colegii si profesorii lucreaza la departemente ATI care au pacienţi infectaţi cu COVID-19 in ture de cate 12 ore si sunt extenuati fizic si psihic.

2- Riscul nostru ca studenți de a ne infecta. Simpla întrare în spital, care se face pe același circuit cu cel al pacienților, este deja un risc la care suntem expuși, iar dacă ne îmbolnăvim, facultatea nu ne va asigura participarea la examene decât în restanta, automat fiind pedepsiți pentru decizia luata de ei.
 
3- Cazarea studenților. Majoritatea nu suntem din Galați, căminele studențești nu asigura condiții sigure, Băile sunt la comun pe hol (precum căminul C), iar căminul H are câte o baie pentru fiecare 8 studenți (o baie la doua camere). În cazul îmbolnăvirii, studenții trebuie sa fie izolați, împreună cu colegii de camera și cei de grupa.

4- Au ramas cateva saptamani dedicate activitatii didactice, dupa care avem presesiune si sesiune unde noi studentii trebuie sa fim in stare de sanatate optima, nu convalescenti post COVID-19. 
 
5. Celelalte facultăți au încercat sistem hibrid și au eșuat când au văzut ca și.au expus studenții la riscuri mai mari decât au anticipat. De aceea acum se continua exclusiv online.
 
6. Rata de infectare este 4.36 la mia de locuitori, 6000+ cazuri zilnice de infectați.
 
7. Naveta zilnica/săptămânală pentru cei care nu își permit sa se cazeze acum la cămin, pe ultima suta de metri.
 
8. Dacă un cămin studentesc înregistrează mai mult de 2 sau 3 persoane (nu mai țin minte exact) îmbolnăviri în aceeași săptămâna, se închide și studenții sunt evacuați. Nu sunt ordinele celor de la cămine, ci direct de la DSP.
 
9. Ni se cere echipament de protecție pe care trebuie sa îl procuram noi, din banii noștri, dar suntem chemați în amfiteatre, unde pacienții nu vor dori sa vina 99% din timp, având în vedere ca vorbim de oameni bolnavi, care nu pot fi obligați sa se plimbe prin spital ca o grupa de studenți sa ii vadă.

10- Cum trebuie un student care a fost depistat cu COVID-19 sau a intrat în contact cu o persoană depistată pozitiv cu COVID-19 se prezintă la lucrarile practice si examene?

FMF Galati in Pandemie    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez FMF Galati in Pandemie să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...