Fii corect Iohannis, intreabă Parlamentul

Fii corect Iohannis, nu mai minți, întreabă Parlamentul dacă cetățenii te mai vor Președinte!

WhatsApp_Image_2021-11-25_at_14.24_.16_1.jpeg

Având în vedere că Președintele României, Klaus Werner Iohannis, a fost și este călăuzit de princiile respectării Constituției și a valorilor democratice, preluând în mod constant semnalele cetățenilor și fiind un „altfel” de Președinte,

Noi, cetățenii, cerem prin prezenta petiție ca Domule Președinte, Klaus Werner Iohannis, să consulte Parlamentul României, în temeiul art. 90 din Constituția României, în vederea exprimării voinței noastre într-o problemă de interes național și să propună organizarea unui referendum privind Suspendarea și Demiterea Președintelui României pentru următoarele motive:

Întrucât în timpul mandatului său, Președintelui României s-a manifestat întocmai ca un membru al PNL, printr-o atitudine partizană vădită pro PNL, amestecându-se în problemele interne ale acestui partid, prin participarea la Congresul acestei formațiuni din data de 25.septembrie 2021, neparticipând la congresele altor partide desfășurate ulterior și susținerea vădită față de unul dintre candidați la fruntea partidului, respectiv dl. Florin Cîțu, Totodată, având în vedere conduita neconformă a sa prin amestecul frecvent în luarea deciziilor la nivel de conducere PNL, indiferent de subiect,

Inconsecvența declarațiilor sale, dacă până acum o lună PSD era ciuma roșie, celebră fiind ieșirea publică a Președintelui (jó napot kívánok PSD) și menționarea doar în registru peiorativ a PSD în declarațiile sale publice, demonstrând vădita partizanare la PNL, astăzi girează PSD din postura de partid parlamentar, dispărând cu desăvârșire orice manifestare publică satirică a Președintelui cu privire la această formațiune politică,

Condiționând susținerea sa de obediența absolută a conducerii PNL, iar în momentul în care un membru PNL din această conducere nu s-a mai supus voinței sale, acesta a fost înlăturat în mod abrupt și abuziv, cum este cazul lui Ludovic Orban și mai nou al lui Florin Cîțu,

Lipsa imparțialității în raport cu celelalte forțe politice, ignorând rolul de Președinte mediator între partidele politice, făcând simulacre in consultările privind numirea Primului Ministru.

Disprețul față de popor pe care alege ori de câte ori are un interes ascuns să-l mintă, reprezintă o manifestare politică dincolo de doza de exagerare permisă, intrând în zona faptelor reprobabile.

Alexandru Panisoara    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Alexandru Panisoara să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.