Epidemie de Gripă în România - Cerem Ministrului Sănătății declanșarea situației de urgență

Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica a anuntat cel mai recent bilant al deceselor din cauza gripei, 100 de VICTIME, inregistrate pana astazi, 14.03.2018, de la inceputul anului.

Oficialii Institutului Naţional de Sănătate Publică spun că au de respectat anumiţi parametri pentru a declara epidemie şi, conform datelor, în prezent există doar focare de gripă, cu precădere în centrele universitare. Insuficient pentru o epidemie, dar suficient pentru a fi în stare de alertă, pretind ei.

In momentul de fata cele mai afectate judete sunt: Bucureşti-Ilfov, Iaşi, Constanţa şi Timişoara

De la inceputul acestei ierni si pana pe 4 martie au fost confirmate cu laboratorul 1.178 de cazuri de gripa, cele mai multe - 814 - fiind cu virus tip B. Infecţia cu acest virus poate fi mai gravă decât infecţia cu virusurile gripale sezoniere, majoritatea populaţiei fie nu prezintă imunitate, fie are o imunitate scăzută la această tulpină de virus. In consecinta din cauza programelor ineficiente de vaccinare si de informare a populatiei privind protectia in fata virusului, numarul deceselor a crescut de la saptamana la saptamana.

CEREM IN MOD OFICIAL, PRIN ACEASTA PETITIE CA MINISTRUL SANATATII, SORINA PINTEA SA SE IMPLICE IN MOD ACTIV PRIN PROGRAME MAI EFICIENTE DE INCOLUIZARE A POPULATIEI SI REZOLVAREA CRIZEI VACCINURILOR ANTI-GRIPALE DIN ROMANIA PENTRU A EVITA O SITUATIE CATASTROFALA.

Petiția este inițiată de redacția NEWSTEAM.RO

Balan Alexandru Radu Nistor    Contactați autorul petiției