ENEL NE FURA

PETITIE PRIVIND FACTURILE EMISE DE ENEL INCEP\ND CU TRIMESTRUL 4 2015   Subsemnata RAPITEANU STELIANA ,  cu domiciliul in Loc. BUCURESTI sector 4 str. V.V.STANCIU nr. 7 bl. 88 sc. 1 ap. 1, reclam modul de facturare a consumului de energie electrica, prin care ENEL incaseaza in avans  sume pretinse a reprezenta consumul estimat.   Astfel pentru ultimul trimestru al anului 2015 ENEL din oficiu fara a informa consumatorul, a emis facturi majorand cu cca 161% consumul zilnic (pentru perioadele 10.09-15.10 2015 si 15.10-15.11 2015). De la o valoare de 3.89 kwh/zi determinat la regularizarea consumului din perioada 09.06-10.09.2015, la un consum zilnic de  6,26 kwh/zi pentru lunile septembrie-noiembrie .    Mai mult, fara nici o justificare pentru consumator, cu singurul scop de a trage foloasele unui tva de 24% si a  unor tarife mai mari, factureaza in avans pentru perioada 15.11-15.12.2015 un consum zilnic de 9,80 kwh/zi, ceea ce reprezinta o crestere de (9,8/3,89=252%).   Consecinte: ENEL incaseaza in avans un consum prezumtiv la o cota de 24% si la un pret mai mare decat cel anuntat de ANRE pentru anul 2016Toate elementele de cost sunt calculate la un tarif majorat si la un tva de 24% stiind ca ENEL va plati o cota redusa de tva cu 4%.Pana la citirea efectiva a consumului (regularizare) populatia crediteaza Enel , acesta va raporta un profit nereal pentru anul 2015 pe care il va repatria catre actionarul din Italia.Inclusiv certificatele verzi pe care populatia (care in conceptia legiuitorilor este poluatorul principal al acestei tari) o plateste de doua ori (o data in costul consumului de energie prin tariful kwh si apoi prin factura ) Pentru ce acciza pentru energia utilizata in scop necomercial(casnica) este cu 200% mai mare dcat cea utilizata in scop mcomercial( 4,74/2,37=200%)

RAPITEANU STELIANA    Contactați autorul petiției