eliminarea pensiilor si indemnizatilor speciale

Motivul petitie este sa se elimine discriminarea existenta in Romania a situatilor in care anumite categori profesionale beneficiaza de varste si calcule ale pensiilor si indemnizatiilor de tip speciale prin legi speciale si sa se revina la principiu contributivitati , avand in vedere ca fiecare isi alege profesia ,deci nu este o obligatie din care sa derive caracterul de a avea o profesie din obligatie si contrar vointei ,  care sa necesite o recompensare reparatorie sub forma de pensii sau indemnizatie denumite speciale . Se are in vedere ca in orice profesie , renumeratia reprezinta  contravaloare muncii prestate in functie de complexitate ,restricti ,etc , deci nu rezida caracterul de recompensare reparatoriu la iesirea din profesie ,exemple magistrati ,armata ,politie , parlament etc.

Prin aceasta petitie se cere sa exite un caracter universal de plata a pensiei sau indemnizatie , bazat pe principiu contributivitati si o varsta de pensionare uniformizata  care sa fie valabila pentru toate profesiile din Romania .

Prin semnătura mea, autorizez precup dan să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.